Închide

Raed Arafat: Sunt discuții cu Ungaria pentru transferul de pacienți cu COVID

ActualitateSinteză știri naționale by Catalin Suciu - oct. 08, 2021 0 144

Șeful DSU, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că sunt discuții cu Ungaria pentru transferul de pacienți cu COVID din România și a precizat că este posibil să fie folosite facilități din zona transfrontalieră.

Raed Arafat a precizat că la acest moment sunt discuții în legătură cu modalitatea efectivă de transfer și numărul de pacienți care pot fi transferați.

„Sunt discuții cu Ungaria. E posibil să folosim facilități din zona transfrontalieră. Sunt discuții și așteptăm de acolo care e mecanismul pe care îl agreează. Și vom colabora cu ei să vedem cum putem să ducem. Problema e să se perfecteze mecanismul de transfer, unde, câți pacienți, câți medici”, a precizat șeful DSU.

Potrivit surselor G4Media.ro, se discută despre transferul a 2-3 sute de pacienți în total, pe cale terestră.

Ungaria a oferit României ajutor pentru tratarea pacienţilor COVID-19, a anunţat joi ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, în timp ce România se confruntă cu un număr record de noi infectări şi cu o criză de paturi la ATI, transmite Reuters.

„Ministrul de externe Peter Szijjarto a oferit sprijin din partea Ungariei pentru tratarea pacienţilor cu coronavirus, într-o scrisoare transmisă în weekend”, a răspuns MAE de la Budapesta unei întrebări adresate de această agenţie de presă, adăugând că sunt în desfăşurare discuţii cu România cu privire la paşii concreţi ce urmează să fie întreprinşi.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.
  • Articole similare