Închide

Pusă sub control judiciar pentru că ar fi luat șpagă de pe urma morților

ActualitateSinteză știri locale by Actual de Cluj - apr. 13, 2017 0 383

Un medic din cadrul Serviciului de Ambulanţă Cluj (Adriana Coldea – potrivit evz.ro) a fost pus sub control judiciar pentru că ar fi primit mită de la un administrator de pompe funebre, pentru a-i furniza acestui informații despre persoane decedate. Medicul ar fi primit ca avans pentru serviciul său, 600 de lei, de la administratorul firmei de pompe funebre.

“Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj se află în instrumentare un dosar în care se efectuează cercetări privind săvârşirea de fapte de corupţie de către cel puţin un medic din cadrul Serviciul de Ambulanţă Judeţean Cluj, precum şi de către un administrator al unei societăţi comerciale din municipiul Cluj-Napoca, ce are ca obiect de activitate prestarea de servicii funerare. Există date cu privire la faptul că acest medic ar fi primit suma de 600 lei de la administratorul acestei societăţi comerciale, drept răsplată pentru intermedierea de servicii funerare către aparţinătorii unei persoane decedate, cu ocazia deplasării la constatarea unui deces. În acest context, la data de 11.04.2017, ulterior realizării flagrantului, au fost efectuate percheziţii la sediul societăţii comerciale, cauza fiind instrumentată cu sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul DGA – SJA Cluj. În urma administrării probatoriului s-a luat măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de medic, faţă de administratorul societăţii comerciale, precum şi faţă de un angajat al acestei societăţi’” – a transmi sîntr-un comunicat Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.

Potrivit monitorulcj.ro, șeful Serviciului de Ambulanță, Horia Simu, a declarat că nu știe nimic despre acest caz. „Noi avem patru ture. Toţi medicii erau prezenţi miercuri, niciunul nu era lipsă la apel, nimeni nu a zis că ar fi fost audiat de procurori. Nu ştiu nimic despre acest caz. Nu ştiu despre cine ar fi vorba, sunt chestiuni personale”, a spus Simu.

 

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu