Închide

PSD-iștii clujeni merg la Congres s-o convingă pe Dăncilă că-l ignoră pe candidatul Pleșoianu

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - aug. 23, 2019 0 284

Candidat anunțat la alegerile prezidențiale, Liviu Pleșoianu îi dă emoții premierului Viorica Dăncilă, având în vedere că mai mulți PSD-iști și lideri de organizații din țară s-au apucat să strângă semnături în favoarea acestuia. Pentru a se asigura că la Congresul Extraordinar de sâmbătă nu va întâmpina vreo surpriză neplăcută, Dăncilă i-a convocat, astăzi, într-o ședință pe reprezentanții Comitetului Executiv Național. Reamintim că Viorica Dăncilă și-a anunțat intenția de a candida la președinția României din partea PSD, iar candidatura sa ar urma să fie validată în cadrul Congresului extraordinar al partidului, programat sâmbătă. Mai mult ca sigur, Dăncilă va obține votul majoritar al social-democraților, pentru a putea intra în cursa pentru președinția României, fapt care, însă, nu-l împiedică pe colegul ei de partid, Liviu Pleșoianu, să o contracandideze. De altfel, Pleșoianu și-a anunțat de mai mult timp intenția de a candida la președinția României, iar mai nou el s-a poziționat ca principal contestatar al Vioricăi Dăncilă.

„Înțeleg că azi se reunește CEX pentru a pregăti mini-congresul de sâmbătă, intrat zdravăn la apă, unde vor participa doar cei dispuși să o aplaude frenetic pe doamna Dăncilă#2. Dragă CEX, eu nu mai am nicio așteptare, ci doar o sugestie: la ședința de azi ar fi normal să participe și președinții partidului, domnii Ică Voinea și Cristian Burci (zis și „baby broker”). Ar fi păcat ca o ședință atât de importantă să se desfășoare în absența eminențelor lor mult prea cenușii… Apoi, la mini-congresul de sâmbătă, după ce se încheie ropotele lungi de aplauze (absolut meritate de noul premier, doamna Dăncilă#2), ar trebui de asemenea invitați să concluzioneze PUBLIC, la vedere, cei doi președinți ai partidului. În felul acesta, mini-congresul își va face SIEși un mare bine, după aplauze se va putea consuma o hamSIE, iar, la final, toată lumea se va relaxa și, pentru binele partidului și al patriei, își vor face toți SIEsta” – a scris Liviu Pleșoianu pe pagina personală de Facebook.

Liderul PSD Cluj, Horia Nasra, a anunațat că organizația sa o susține pe Viorica Dăncilă, și nu pentru că Pleșoianu nu are și el tot dreptul să candideze, ci pur și simplu pentru că partidul trebuie să dea dovadă că este unit și puternic.  Așadar, la Congresul de sâmbătă, PSD Cluj va participa cu 17 delegaţi, toți având misiunea de a-i confirma poziția președintelui partidului, Viorica Dăncilă, și de a o nominaliza candidat oficial al PSD la președinția României. De săptămâna viitoare, PSD Cluj va demara campania de strângere de semnături pentru candiatura Vioricăi Dăncilă la președinția țării.

Liviu Pleșoianu (foto jos)

Horia Nasra (foto jos)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.