Închide

PSD-iștii clujeni l-au primit în vizită pe un alt membru al Guvernului Dăncilă. De ce?

ActualitatePoliticaTop News by Actual de Cluj - mai 18, 2019 0 355

Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi, a făcut ieri o vizită la Cluj, unde a ținut să viziteze câteva dintre centrele Direcției Generale de Asistența Socială și Protecția Copilului (DGASPC). Se știe că acestă structură este direct subordonată Consiliului Județean Cluj, nicidecum Ministerului Muncii. La fel de cunoscut este și faptul că directorul DGASPC, Daniel Tămaș (afiliat PSD-ului), s-a află într-un conflict deschis cu liderul Consiliului Județean, liberalul Alin Tișe. De altfel, Tămaș s-a aflat chiar într-un proces cu instituția condusă de Tișe. Ministrul Budăi a reținut că Tămaș s-a plâns că nu ar fi sprijinit de Consiliul Județean Cluj, însă nu a știut să explice concret care sunt inițiativele lui Tămaș care au fost sabotate de administrația județeană clujeană. „Am înțeles din spusele directorului DGASPC că nu are sprijn pentru o serie de proiecte pentru care ar vrea să obțină finanțare europeană”, s-a limitat să spună Budăi. Când i s-a atras atenția că Tămaș are un conflict deschis cu liderul administrației județene, acesta a subliniat că nu dorește nici pe departe să-i ia partea lui Tămaș pe fond politic, și cu atât mai puțin să amplifice scandalul dintre cele două instituții. „Vreau doar să se țină seama că DGASPC nu este o instituție oarecare, că aceasta are de gestionat situația a mii de oameni care au nevoie permanent de sprijin și ajutor. Nu e firesc să fie politizată această insituție și nici de scandal nu are nevoie”, a comentat Marius Budăi. El a sugerat că atât directorul DGASPC cât și liderul Consiliului Județean ar trebui să găsească o cale de mijloc pentru a putea coopera în beneficiul oamenilor.

Despre Legea Adopțiilor

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale a mai spus la Cluj că Legea adopţiilor trebuie să obţină un consens naţional, pentru că e vorba „despre o chestiune sensibilă, legată de copiii României”:  „Avem în Parlament, acum, Legea Adopţiilor şi decizia trebuie luată într-un consens naţional, iar dezbaterile trebuie să fie transparente. Din discuţiile pe care le-am avut cu Comisia de muncă din Camera Deputaţilor, se vor organiza dezbateri unde toţi cei interesaţi – societatea civilă, autorităţi – să îşi spună punctul de vedere transparent, iar opinia publică să aibă reacţii. Să vedem ce se va decide, e un subiect sensibil, e o chestiune pe care nu o poţi decide într-o zi, cred că trebuie dezbateri repetate şi să fie publice. Mi-aş dori ca legea să fie aprobată când toate ideile sunt împărtăşite şi s-a ajuns la un consens. Nu este o chestiune pe care să o decizi în câteva zile, ci trebuie dezbătută de toţi factorii, astfel încât să voteze în cunoştinţă de cauză. E vorba de copiii României, e o chestiune sensibilă şi trebuie ca toate părerile să fie ascultate”, a spus Marius Budăi.

Despre pensii

Un alt subiect pe care ministrul Muncii l-a abordat la Cluj a fost „recalcularea pensiilor”. Marius Budăi a subliniat că din cele peste 100.000 de decizii de recalculare, s-au procesat documente pentru 40.000 de persoane, beneficiari ai grupelor de muncă I și II, cărora li s-au recalculat sumele, și care primesc deja pensii majorate. ”Până la 30 septembrie 2019 ne vom achita de procedura de recalculare și vom aloca toate diferenţele de bani pentru toţi cei 100.000 de beneficiari”, a comentat Budăi.

Realizat la comanda PSD – Partidului Social Democrat, cod mandatar financiar 41190008

Campanie pentru Alegeri Europarlamentare

Nici un comentariu

Scrie un comentariu