Închide

PSD Cluj o susține pe Dăncilă la șefia partidului. 63 de delegați ai PSD Cluj, la Congresul extraordinar de la București

ActualitatePoliticaTop News by Actual de Cluj - iun. 29, 2019 2 235

Congresul extraordinar al PSD a început de la ora 11.00 la Sala Palatului din București. PSD Cluj participă cu 63 de delegați, iar potrivit informațiilor Actual de Cluj aceștia o vor vota pe actualul premier al României, Viorica Dăncilă, să preia mandatul oficial de președinte al partidului.

Reamintim că fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la închisoare cu executare, în urmă cu o lună, astfel că social-democrații au organizat un Congres extraordinar, pentru desemnarea unei noi conduceri: președintele partidului, președintele executiv şi secretarul general. Favorită să-i ia locul lui Dragnea la șefia PSD este premierul României, Viorica Dăncilă, care ar urma să-și impună oamenii în celelalte două funcții amintite.

Președintele PSD Cluj Horia Nasra a comentat în mai multe rânduri că partidul are nevoie de o reformă profundă, și că pentru o recapacitare a electoratului sunt necesare câteva teme majore, de interes național, care să fie susținute permanent. „Reorganizarea administrativă şi dezvoltarea regională, creşterea natalităţii şi industria IT, România, Silicon Valley-ul Europei – acestea ar fi trei teme importante care ar trebui susținute în mod amplu de PSD”, a spus Nasra. Totodată, el a mai afirmat că cei care ajung la conducerea partidului trebuie să îndeplinească toate condițiile de etică și integritate, și totodată să vorbească măcar o limbă străină”. Nasra a evitat să spună deschis cu cine vor vota cei 63 de delegați ai organizației PSD Cluj. Potrivit surselor Actual de Cluj, decizia luată în cadrul PSD Cluj a fost aceea ca votul de susținere al organizației clujene să mergă spre Viorica Dăncilă.

Canidaturile pentru funcţiile de conducere ale partidului au fost validate, vinei, în cadrul  ședinței Comitetul Executiv Naţional al PSD. În aceeași ședință s-a stabilit și modul de desfăşurare a Congresului şi modificările la statut. Pentru funcţia de preşedinte al partidului candidează Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu, Şerban Nicolae şi Liviu Pleşoianu.  Pentru funcţia de preşedinte executiv sunt trei candidaţi: Daniel Suciu, Daniel Florea şi Sorin Bota. Iniţial, s-a înscris şi Eugen Teodorovici, însă acesta s-a retras, după ce a susţinut ca aceia care pierd în competiţia din partid să se retragă şi din Guvern, însă propunerea sa nu a fost acceptată. Pentru funcţia de secretar general au rămas în competiţie Mihai Fifor, Codrin Ştefănescu, Gabriel Petrea, Rodica Nassar şi Felix Stroe, după ce Marius Dunca s-a retras. Noul preşedinte al PSD va fi ales într-un singur tur, a decis Comitetul Executiv. Viorica Dăncilă a spus că, aşa cum susţine alegerea primarilor şi a şefilor de CJ într-un tur, în mod similar a optat şi pentru alegerea preşedintelui PSD. Această modalitate de alegere ar avantaja-o pe Viorica Dăncilă, pentru care şi-au exprimat susţinerea mai mulţi lideri ai partidului.

Viorica Dăncilă a spus în mai multe rânduri că Congresul care are loc astăzi trebuie să fie unul premergător desemnării candidatului la prezidențiale.

  • 2 comentarii

    1. Sincer, la modul cel mai serios, sunt de acord cu dna. doctor, ce vină au medicii că sunt unii cu dogi lipsă și-și toarnă pe gât ca într-un butoi sau cisternă? Dacă vine cineva cu o urgență cu adevărat gravă, nu se mai poate ocupa de respectivul caz că trebuie să stea de toți alcoliștii…. Scuze de limbaj dar nu am găsit alt cuvânt mai potrivit.

    2. Din sursele PSD Horia Nasra va fi exclus din PSD de Liviu Dragnea,pentru ca o votat pe Viorica Dancila presedinte.As vrea sa va dau un BREAKING NEWS celor de la Actual de Cluj ca Liviu Dragnea va fi achitat si va reveni la sefia PSD

    Scrie un comentariu