Închide

Proteste la Cluj. Companii din IT, șoferi sau activiști s-au alăturat demersului #România Vrea Autostrăzi

ActualitateTop News by Catalin Suciu - mart. 15, 2019 0 382

Sute de companii, firme mici și mari, asociații civice sau ONG-uri au protestat astăzi timp de 15 minute și au susținut demersul omului de afaceri din Moldova, Ștefan Mandachi, cel care a construit de unul singur primul metru de autostradă din Moldova, în mod simbolic.

România s-a oprit pentru 15 minute, să ceară construcţia de autostrăzi. Anunţat în urmă cu 11 zile, protestul iniţiat de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi, care a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova, a devenit unul naţional, iar vineri, zeci de mii de oameni și-au oprit lucrul, la ora 15, pentru 15 minute. Ştefan Mandachi a anunţat, în 4 martie, că a finalizat lucrările la primul şi singurul metru de autostradă din Moldova şi în 15 martie îl inaugurează, lansând şi o provocare: „În data de 15 martie, pentru 15 minute, începând cu ora 15.00, eu suspend activitatea celor 40 de restaurante. Pentru autostrăzi, fii solidar! Provoacă măcar trei persoane să-şi suspende activitatea!”, spunea Mandachi.

Dacă marile companii din IT-ul clujean și-au sistat activitatea de la ora 15:00, timp de un sfert de oră, șoferii clujeni au oprit în mijlocul traficului preț de 15 minute,  pentru a marca momentul „inaugurării” metrului de autostradă din Moldova. Coloane de sute de metri de mașini s-au format în toată zona centrală din Cluj. Bulevardul 21 Decembrie a fost complet blocat. Mai mulți șoferi și-au oprit mașinile în mijlocul drumului.

Activiști și oameni simpli au purtat, de asemenea, mesaje pentru susținerea demersului de a construi autostrăzi în România.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare