Închide

Protest spontan la Poștă. Clienții stau în stradă de mai multe ore

ActualitateSocialTop News by Cosmina Fernoaga - oct. 27, 2016 1 678

Cei care au apelat în această dimineață la serviciile Poștei s-au trezit în imposibilitatea de a-și rezolva problemele, având în vedere că angajații au declanșat un protest spontan. „Am venit încă de la ora 10.00 la Oficiul Poștal din Mărăști, pentru că este singurul loc din Cluj unde se pot expedia colete în afara spațiului European. Oficiul Poștal era deschis. Apoi după vreo zece minute, angajații au pus un afiș în geam, prin care precizau că fac un protest spontan. Nimeni nu ne-a mai zis nimic. Suntem o grămadă de oameni care stăm și așteptăm de mai multe ore afară. Nu ni se spune dacă angajații își reiau programul, dacă mai are ros să  să așteptăm. Unii dinte oameni au venit de la zeci de kilometri ca să-și ridice coletele, sau ca să le trimită, și e absolut rușinos ce se întâmplă. Suntem ținuți, așa, în stradă fără să știm ce avem de făcut”, a comentat tocmai primărița din Băișoara, Minodora Luca. Ea a precizat că a apelat inclusiv la Prefectură, dar că i s-a comunicat că prefectul este în ședință.

Contactat de Actualdecluj.ro, șeful Oficiului Județean de Poștă Cluj, Ovidiu Secară, a explicat că din păcate protestul spontan este o inițiativă a sindicatului Poștei, la nivel național, și că nu are nici o putere de a schimba situația. „Protestul spontan nu urmează calea de avertisment. Nici noi, conducerea nu avem cum să anticipăm când începe și când se termină. Este neplăcut pentru clienții noștri, îmi dau seama foarte bine, și nu pot decât să-mi cer scuze în numele Companiei. Știu că s-a ajuns în acestă situație din pricina eșecului negocierilor dintre Sindicate și conducerea Companiei. Practic s-a solicitat o majorare salarială și nu s-a ajuns la un acord. Dar, din informațiile pe care le am, în prezent sindicaliștii sunt în negocieri cu liderii sindicatului și am încredere că astăzi se va reveni la programul normal de lucru”, a a comentat Secară. El a adăugat că Poșta Cluj are de achitat pensii și ajuotare sociale, și că nu-și permit întârzieri, având în vedere că oamenii își așteaptă banii.

Numărul angajaților Poștei din județul Cluj se ridică la 700. Ovidiu Secară a precizat că unele oficii de poștă din mediul rural nu au apelat la măsura protestului spontan. În schimb, cele din municipiu, toate au oprit lucrul.  (Sursa foto: ziardecluj.ro)

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.