Închide

Protest spontan la Cluj joi seară, după ce ministrul Justiţiei a anunţat că cere revocarea şefei DNA

ActualitateTop News by Actual de Cluj - feb. 22, 2018 1 831

„Clujule, trezeşte-te!”, „România, trezeşte-te!”, se strigă, în stradă, la Cluj, joi seara, după anunţul ministrului Tudorel Toader privin revocarea procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

„Este un atac fără precedent la adresa Justiţiei din România”, au transmis reprezentanţii grupării Umbrela Anticorupţie Cluj.

Lumea s-a adunat pe Bulevardul Eroilor şi îşi îndreaptă scandările către sediul PSD din centrul oraşului. Se strigă „Ne-am săturat, destul v-am suportat!”, „Nu vrem să fim conduşi de hoţi” şi „Să vă fie frică, ţara se ridică!”. Clujenii strigă, în continuare, „DNA, să vină să vă ia”. A fost adus şi bannerul cu mesaj „Suntem cu ochii pe voi”.

 

Lumea continuă să vină.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declanşat procedura de revocare din funcţie a şefei DNA, Laura Codruta Kovesi. Tudorel Toader a anunţat în această seară că va trimite raportul pe care l-a realizat despre şefa DNA, însoţit de propunerea de revocare, către sectia de procurori a CSM şi catre presedintele Romaniei. Toader a spus despre Kovesi că ar fi făcut declaraţii care au afectat iremediabil imaginea României şi a acuzat-o de comportament excesiv de autoritar, discreţionar.

Tudorel Toader a citit un „rechizitoriu” în 20 de puncte al activităţii sefei DNA, reproşându-i faptele, acţiunile şi chiar şi declaraţiile din ultimul an. Tudorel Toader a acuzat-o pe şefa DNA că, prin declaraţiile date în interviuri pentru presa internaţională, a defăimat România, notează Hotnews.ro Mai multe detalii şi declaraţii ale ministrului citiţi AICI

Reamintim că decizia finală privind revocarea sefei DNA este a presedintelui Klaus Iohannis, după ce acesta primeşte avizul consultativ al CSM.

 

Preşedinţia a transmis un punct de vedere după declaraţia ministrului şi arată că preşedintele Klaus Iohannis îşi menţine punctul de vedere privind activitatea DNA şi a conducerii direcţiei. „Astăzi, am avut parte de o prezentare lipsită de claritate a raportului privind activitatea conducerii DNA, făcută de ministrul Justiției. Mi-am exprimat în repetate rânduri opinia că Direcția Națională Anticorupție și conducerea DNA fac o treabă foarte bună, poziție pe care o mențin. Administrația Prezidențială va face o analiză aprofundată a documentului prezentat. Voi uza de toate prerogativele mele constituționale pentru asigurarea funcționării unei justiții independente și pentru consolidarea statului de drept„, a transmis preşedintele Klaus Iohannis pe pagina oficială de Facebook.

 

Sursa foto: Umbrela Anticorupţie Cluj

 

 

Un comentariu

  1. Ok, dar Kovesi sa ne intelegem e numele fostului sot al Codrutei Laura Lascu. As intreba concitadinii din strada cum vad actiunile DNA de fabricare de probe, de falsuri , de infractiuni dovedite comise de procurori DNA? E ok , sunteti de partea DNA, dar nu a unui DNA infractor, acuma pe bune, chiar nu se vede ca sunt incalcate drepturile omului? Pai cum sa probezi niste infractori tu insuti comitand infractiuni, pai nu e in regula deloc! Hotii sunt si ei cei de la DNA, falsificand probe pentru a proba „decapari politice”.Am fost alaturi de protestatari la Uniti salvam Rosia Montana, Jos ordonanta 13, insa nu pot fi de acord cu fapte penale impotriva penalilor. Codruta e corupta dragi „strada”.Dar pana la urma strada e si a mea!!! Am platit si platesc impozite,n-am furat si nu sunt de acord cu cei care au manifestat astazi.Mai exact rasounsul la intrebarea de ce sunt atat de putini azi cei din strada este ca i-a luat chiar DNA, vezi cazul fratilor Munteanu cu traficul de medicamente.

Scrie un comentariu

  • Articole similare