Închide

Protest pentru Pădurea Hoia în Cluj. Organizatorii cer revocare autorizațiilor de construirea și oprirea șantierelor din zonă

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - nov. 03, 2021 1 1233

Un protest pentru prezervarea Pădurii Hoia, din Cluj Napoca, va avea loc duminică, 7 noiembrie 2021, între orele 11.00 și 13.00 Organizatorii cer stoparea șantierelor de lângă Pădurea Hoia.

„Vrem protejarea Pădurii Hoia și a pășunilor dimprejurul ei. Vrem planificare urbanistică, nu haos imobiliar. Vrem bunuri verzi comune și câștiguri pe termen lung pentru toți, nu profit pe termen scurt pentru puțini”, se precizează în comunicatul transmis de activiștii ecologiști.

În video-ul postat pe Umbrela Verde, patru clujeni: biologul Dana Peca, avocatul Radu Mititean, ecologul Tibor Hartel și activistul Adrian Dohotaru motivează de ce trebuie protejată pădurea Hoia și împrejurimile, exemplificând cu imagini efectuate cu drona, de la locația afectată ( https://www.facebook.com/umbrelaverdecluj/videos/944452876152968_

Inspectoratul de Stat în Construcții (IST) a arătat, de asemena, într-un raport recent, mai multe neconformități din autorizațiile de construire emise pentru zona respectivă, arătând că s-au „încălcarea prevederilor legale” (raport atașat).

IST mai arată că nu a primit toată documentația din partea Primăriei Florești, nici Prefectura nu a primit Planul Urbanistic Zonal, care, „potrivit coeficientului de utilizare a terenului, aduce 50.000 de oameni sub Hoia, dacă s-ar pune în practică!”

„Cerem Primăriei Florești să revoce autorizația de construire pentru primul șantier început și solicităm IST să dispună oprirea lucrărilor realizate în mod necorespunzător”, spun activiștii ecologiști care organizează protestul.

Totodată, aceștia, cer Prefecturii să suspende autorizațiile de construire prin contencios administrativ.

Un comentariu

Scrie un comentariu