Închide

Protest mâine la Cluj, taximetriștii se răscoală împotriva Uber

ActualitateTop News by Actual de Cluj - apr. 06, 2017 0 939

Protest mâine la Cluj, unde taximetriștii se adună în parcarea Sălii Sporturilor și manifestează cu țintă împotriva serviciului de car sharing Uber.
„Ne întâlnim mâine de la ora 12.30 să protestăm și să tragem un semnal de alarmă asupra concurenței ilegale, care prestează servicii similare activității noastre, fără a întruni condițiile legale”, spun organizatorii. Aceștia se referă la Uber, serviciul de car sharing ce a împânzit lumea iar în România a ajuns până acum în trei orașe – București, Brașov și Cluj-Napoca. Doar în acesta din urmă taximetriștii s-au asociat și au dat în judecată firma prin care Uber operează în România căci, spun ei, serviciul e ilegal. Taximetriștii din Cluj și-au făcut asociație – Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania, și-au angajat avocați – casa de avocatură Câmpan & Timonea – și au dat în judecată gigantul Uber, mai exact firma prin care acesta operează în România, Uber Systems SRL, pe care o acuză de concurență neloială. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Specializat în 4 noiembrie. Următorul termen e programat în 28 aprilie.

Citește și:

UPDATE Războiul taxi – Uber, faza pe instanță: Curtea de Apel respinge cererea taximetriștilor, Uber e liberă deocamdată să funcționeze în Cluj, taximetriștii vor protest în stradă

Nici un comentariu

Scrie un comentariu