Închide

Protest la teatrul din Cluj: „Murim pe scenă, înviem în stradă”

CulturăTop News by Actual de Cluj - feb. 05, 2017 0 469

Protestele n-au cuprins în această seară doar străzile, în Cluj: în vreme ce prin față treceau puhoaie de zeci de mii de manifestanți, în incinta Teatrului Național din Cluj actorii organizau și ei protestul lor – la locul de muncă.

A fost reprezentație în această seară la Teatrul Național din Cluj, „Zbor deasupra unui cuib de cuci” – o reprezentație altfel banală, dacă actorii n-ar fi fost sensibilizați de protestele din ultimele zile, din țară și din Cluj-Napoca. De altfel chiar în vreme ce piesa începuse, prin fața instituției treceau zeci de mii de oameni în marșul ce a cuprins, în aceste seri, mare parte din populația orașului.
protest teatrul national 402 2Mihai, cititor actualdecluj.ro, se afla în sală, la spectacol – de altfel, el ne-a trimis și  fotografiile cu actorii-protestari. „În momentul în care la începutul actului doi publicul a observat mesajul #Rezist pe tricoul actorului din rolul principal, piesa a fost întreruptă de ropote de aplauze în sală”, a descris acesta. Pe parte din față a aceluiași tricou era mesajul 1984. „Am apreciat și aluzia la cartea lui Orwell, 1984, care e o radiografie socială și politica foarte actuala in România de azi, deși acum câteva luni as fi zis ca se referă doar la perioada ante 1989 – Și le doresc la mulți ani celor care de ziua lor și-au petrecut seara in strada! Le doresc ca anul viitor sa își aducă aminte de aceste momente”, a adăugat Mihai. Acesta a menționat că astfel de gesturi, exprimate de actori pe scenă, te emoționează la propriu în aceste zile în care românii din toată țara au reușit să empatizeze și să fie solidari. „Gestul actorilor a fost emoționat. Tot ce se întâmpla în aceste zile, taximetriști care duc gratuit oameni la protest, oameni care împart ceai, fructe sau covrigi gratuit în strada arată o Românie unita de care nu putem fi decât mândri”, spune Mihai.

16492244_1585435081467425_961232160_o

Vom reveni mâine cu declarațiile actorilor.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu