Închide

Protest la Agenția de Mediu. Angajații întrerup lucrul și cer salarii decente

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - mart. 14, 2017 0 1325

Salariații Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Cluj vor întrerupe lucrul în 14 martie, între orele 10.00 – 12.00, pentru a protesta și a cere salarii mai mari. Oamenii sunt nemulțumiți că salariile acestora nu sunt la nivelul celor ale bugetarilor din aceeași ramură de activitate care au crescut substanțial în ultima perioadă, prin acte normative individualizate. Sindicatul spune că salariile oamenilor din agenție au rămas la nivelul stabilit în 2009.
Potrivit unei statistici transmise de sindicaliștii de la APM Cluj, în luna ianuarie, directorul executiv al APM câștigă 3193 lei, un șef de serviciu de la 2795 la 2895 lei iar un consilier asistent câștigă de la 1108 la 1109 lei pe lună. Vorbim de salarii nete.
 • Funcția 
  Drepturi salariale nete (lei) 
  Alte drepturi  
  (cu precizarea 
  cadrului legal) 
  de la 
  până la 
  Director executiv 
  3193 
   
   – 
  Sef serviciu 
  2795 
  2895 
   – 
  Consilier superior 
  2017 
  2211 
   – 
  Consilier principal 
  1580 
  1658 
   – 
  Consilier asistent 
  1108 
  1109 
   – 
  Referent 
  1340 
   
   
 • Situația drepturilor salariale nete ale angajaților Agenției pentru Protecția mediului Cluj în luna ianuarie 2017 
„În prezent, salariile angajaților APM Cluj sunt cele stabilite în luna decembrie 2009 în timp ce salariile au crescut substanțial pentru salariații din direcțiile sanitar veterinare județene, din casele de asigurări de sănătate, din casele județene de pensii, din agențiile de plăți și prestații sociale, din direcțiile de sănătate publică, din consiliile județene sau din direcțiile finațelor publice. Și altor categorii de bugetari le-au fost acordate importante majorări și alte drepturi de natură salarială. Nu considerăm că este firesc să fim discriminați ca și categorie de salariați bugetari doar pe considerent numeric, noi cei din agențiile județene și cea națională pentru protecția mediului însumând 1845 de angajați”, au arătat salariații de la APM Cluj.
Aceștia au mai atras atenția că, deși s-au adresat forurilor naționale, revendicările lor n-au fost luate în calcul și nici soluționate. „Suntem cea mai discriminată și nesusținută guvernamental categorie de salariaí plătiți din fonduri publice. Dacă revendicările noastre juste nu vor fi soluționate favorabil, suntem deciși să declanșăm conflictul colectiv de muncă înrerupându-ne activitate pe timp nelimitate”, au mai semnalat angajații APM Cluj.
Sindicatul din APM Cluj a mai declanșat proteste și anul trecut, prin întreruperea acticității, însă acestea n-au avut niciun rezultat. În aprilie, circa 40 de anagajați de la mediu și gardă au întrerupt lucrul circa 30 de minute și au afișat pancarte cu mesaje anti discriminare salarială: „Stop discriminare”, „Vrem salarii decente” sau „Vrem egalitate”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare