Închide

Protest în fața Primăriei Dej, angajații transportatorului în comun spun că situația financiară e ”critică”

Din județ by Actual de Cluj - dec. 17, 2019 0 70

Salariaţii operatorul de transport public din municipiul Dej protestează în fața Primăriei din localitate, joi.

Aceștia cer între altele renunțarea la traseele externe și atrag atenția asupra situației financiare a operatorului Transurb SA, despre care spun că e ”critică” și ”periclitează buna funcționare a activității”.

Întreaga listă de revendicări a sindicaliștilor:

„1. Nerespectarea CCM pentru conducătorii-auto, coeficientul de ierarhizare este sub cel stabilit în CCM la Nivel de Grup de Unități

2. Conducătorii auto, membrii de sindicat sunt jigniți în permanență, sunt supuși unui tratament injust și degradant, sunt dezavantajați în repartizarea programului de lucru de către șeful de exploatare.

3. Conducerea societăţii nu respecta legea Dialogului Social.

4. Situatia financiară critică la SC TRANSURB S.A. ce periclitează buna funcționare a activității.

5. Renunțarea la traseele externe începând cu data de 01.01.2020 Jichiș, Codor, Tărpiu, Nima, precum și dorința de a restrânge activitatea de transport fără nici o justificare rațională, toate aceste măsuri au menirea de a discredita Primăria DEJ și mai ales dreptul cetățenilor la un transport public eficient, ritmic și garantat în ceea ce înseamnă protecția socială.

6. Salarizarea sub orice critică în atelierul mecanic și condiții dezastroase în raport cu complexitatea muncii, toate acestea arată lipsa de preocupare și interes în asigurarea condițiilor de muncă, a creșterii productivității și asigurarea unui climat pozitiv la locul de muncă.

7. Starea tehnica a parcului auto care pune în pericol atât personalul de bord cât si călătorii.

8. Se cunoaște faptul că sunt persoane pensionabile, depășite de proiectele de modernizare, achiziții de autobuze, lucruri care se pun în practică în toată țara, mai puțin la noi”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare