Închide

Pronostic pentru realizarea drumului de 9 kilometri dintre A3 și centura Vâlcele-Apahida

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 29, 2020 0 1490

Drumul expres A3 – Mărtinești -Vâlcele este cuprins în Lista investițiilor propuse spre finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență pentru domeniul Transport durabil. Drumul va avea  9 km, iar valoarea investiției se ridică la 77,95 milioane de Euro. Șantierul ar urma să dureze doar 7 luni de zile de la momentul în care Compania de Autostrăzi va găsi contructorul. Deocamdată se lucrează la studiul de fezabilitate și la proiectul tehnic.

Primarul Emil Boc e optimist și tot a declarat în ultima lună că drumul care va lega Autostrada Transilvania (A3) și centura Vâlcele-Apahida pe la Mărtinești are șanse foarte mari să fie terminat în 2021.

„Verificati la pagina 237 și veți vedea banii alocați. O să vă spun că deja contractul pentru studiul de fezabilitate este semnat, în februarie 2021 va fi gata și se organizează licitația cu o durată de execuție de 7 luni de zile. Deci, spre sfârșitul anului viitor, începutul anului 2022 sunt șanse ca dumneavoastră, domnule primar, să scăpați de traficul greu din Turda”, a anunțat primarul Emil Boc la o întâlnire din 28 noiembrie cu primarul din Turda, Matei Cristian, dar și cu cei trei miniștri aflați în vizită în Cluj – vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloș și ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Drumul expres A3 – Mărtinești -Vâlcele este cuprins în Lista investițiilor propuse spre finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliernță pentru domeniul Transport durabil. Drumul va avea circa 9 km, iar valoarea investiției se ridică la 77,95 milioane de Euro.

Compania Search Corporation a câștigat licitația vara aceasta cu termen 9 luni pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, pentru drumul expres ce va face conexiunea dintre centura Vâlcele-Apahida și Autostrada Transilvania. Drumul expres va porni din zona localităților Tureni-Mărtinești, fiind prevăzut pe patru benzi.

Valoarea contractului câștigat de Search Corporation este de 2.3 milioane de lei, fără TVA, iar durata de execuție a documentației tehnice este de nouă luni.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu