Închide

Promovabilitate de 82,33 % în Cluj la definitivat, după contestații

Educaţie by Actual de Cluj - iul. 28, 2021 0 52

Promovabilitate de 82,33 % în Cluj la examenul de definitivat, după contestații.

Rata finală de promovare a examenului național pentru definitivare în învățământ, după soluționarea  contestațiilor, este la Cluj de de 82,33%, în creștere ușoară față de rezultatele inițiale, înainte de contestații, când aceasta era de 79,81%. În Cluj un număr de 59 de candidați au contestat nota obținută, dintre care 29 au obținut note mai mari după soluționarea contestației. Un număr de 359 de candidați au fost declarați admiși, cu doar șase mai mulți după contestații, căci e nevoie de o notă de cel puțin 8 pentru a fi declarat promovat.

În Cluj numărul candidaților care au susținut examenul național de definitivare în învățământ, în sesiunea din acest an, a fost cel mai mare din ultimii cinci ani – 436 de candidați, cu o treime mai mare față de sesiunea de anul trecut. Un număr de 15 candidați au obținut media 10 la proba scrisă iar 12 dintre aceștia au înregistrat media generală 10.

Pentru a fi declarat promovat la examenul național de definitivare în învățământ, un candidat trebuie să obțină cel puțin media 8 (opt), calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv la proba scrisă. Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și are dreptul de a deveni titular.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare