Închide

Cea mai mare universitate din țară după numărul de studenți a decis azi în ce condiții permite din toamnă accesul fizic la cursuri: doar cei vaccinați, trecuți prin boală sau cu teste negative

Educaţie by Actual de Cluj - iul. 29, 2021 0 143

Cea mai mare universitate din țară, după numărul de studenți, a decis azi că va permite accesul fizic la cursuri doar studenților care fac dovada vaccinării sau se prezintă cu teste antigen mai noi de 72 de ore – ceea ce înseamnă că aceștia ar trebui să-și facă testele de câteva ori pe săptămână.

Senatul Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a decis azi că studenții universității vor avea din toamnă acces fizic la cursuri doar în anumite condiții. Mai exact, studenții vor putea participa fizic la cursuri doar dacă sunt vaccinați de cel puțin zece zile, prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, ori se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu coronavirusul.

Studenții care nu se încadrează în aceste categorii vor putea participa la activitățile didactice online sau prin alte modalități care nu au fost precizate, în condițiile stabilite de fiecare facultate.

Acces la cazare în căminele universității vor avea doar aceleași categorii de studenți enumerate mai sus, în vreme ce studenții care nu se pot vaccina ca urmare a unor probleme medicale dovedite pot fi cazați în regim special. ”UBB a căutat să ofere posibilitatea celor care doresc să se întoarcă la studii în regim clasic să o facă, dar în condiții de siguranță pentru ei, pentru întreaga comunitate academică și pentru oraș, dar și să respecte dreptul la educație al celor care au ales să nu se vaccineze încă și cu grijă și respect față de diverse situații personale”, arată rectorul Daniel David.

Să precizăm, UBB are cea mai mare comunitate de studenți din țară, zeci de mii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare