Închide

Promisiuni de „invazie” cu englezi în Capitala Europeană a Tineretului. Vin la concerte

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - feb. 19, 2015 0 586

Clujul va avea de primit “o invazie” de britanici la Untold, festivalul Capitalei Europene a Tineretului 2015. Cel puțin așa estimează Nigel Townson, Country Director al British Council, venit la primărie ca să semneze un parteneriat în cadrul progamului Cluj Capitală Europeană a Tineretului între Federația Share și reprezentanții britanici.

„Fiica mea are 26 de ani, e în Londra și vine sigur la festivalul Untold (cel mai important eveniment anunțat până acum de organizatorii de la Share). Vor veni mulți englezi aici, va fi o invazie de britanici”, promite reprezentantul țării care își „trimite” deja mulți reprezentanți la festivalul deja consacrat de la Bonțida, Electric Castle. Parteneriatul dintre Share și britanici presupune de fapt câteva evenimente cu accent british sub umbrela Capitalei: prezentarea de documentare la Centrul de Cultură Urbană Casino, conferința lingvistului David Crystal de la UBB sau organizarea unui picnic, pe modelul unui eveniment realizat deja la București.

Parteneriatul a fost semnat în prezența ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, Paul Brummell. Acesta a venit la Cluj pentru a participa vineri la lansarea programului britanic de studii de business Executive Master of BUsiness Administration. EMBA-ul e derulat de Universitatea “Babeș-Bolyai” în parteneriat cu universitatea britanică din Hull.

Programul este rezultatul colaborării dintre Universitatea Babeş-Bolyai, University of Hull (Marea Britanie), Banca Transilvania şi Electrogrup, fiind susţinut de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu Cluj-Napoca. „Se vor crea multe oportunități între britanici și Cluj”, estimează ambasadorul, care a precizat că în România există o comunitate puternică de afaceri.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare