Închide

Proiectul „Educație Digitală” din Cluj, recalibrat. Mai multe tablete pentru elevi. Consilierii au cerut și asigurarea serviciilor de internet

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - apr. 07, 2020 1 367

Peste 2000 de elevi din Cluj-Napoca vor primi tablete în următoarea perioadă pe cheltuiala Primăriei pentru a putea participa la lecții online. Cei mai mulți, 247, provin de la Școala Train Dîrjan. Este vorba despre elevi care nu au calculatoare sau alte mijloace digitale și pe care municipalitatea a decis să îi ajute în această perioadă când școlile sunt închise penru a putea participa la lecții online. Consilierii locali au alocat sumele necesare pentru ca școlile să cumpere tablete în cadrul unei ședințe extraodinare. Cei de la PSD i-au cerut edilului să aigure și servicii de internet aferente, mai ales că elevii fără posibilități nu au acasă nici o rețea de wi-fi la care să se logheze.

Cifrele privind numărul de elevi care nu au calculatoare, laptopuri sau mijloace digitale au fost recalcultate de școli ajungându-se de la 1600, cât a anunțat inițial primarul Emil Boc, la 2098 de copii.

Ei vor primi în perioada următoate tablete pe cheltuiala Primăriei. Consilierii locali au aprobat pentru acest program suma de peste 1,57 milioane lei din care școlile au primit peste 666.000 lei, restul banilor fiind deja în bugetul unităților școlare. Tabletele vor funcționa ca obiecte de inventar, la fel ca manualele școlare, urmând ca la finalul clasei a 12-a să fie predate înapoi școlilor.

Cele mai multe tablete – 247- vor ajunge la Școala Traian Dîrjan. Fără a spune că aici învață mulți copii necăjiți sau romi, Emil Boc a menționat că cei din conducerea școlii sunt receptivi, „astfel că indiferent de grupul din care provin copiii, toții trebuie să aibă acces la educația digitală.”

Consilierii PSD i-au cerut primarului ca tabletele să fie însoțite și de cartele prin care elevii să aibă și acces la internet. „Îmi pot imagina că elevii care nu au tabletă nu au nici conexiune la internet. În ce măsură am putea însoți tabletele de cartele pre-pay, ca să poată participa la orele online?”, a semnalat consiliera Corina Croitoru.

Boc a ținut să spună că școlile au bani și posibilitatea și că vor fi sfătuite să rezolve și problemele legate de accesul la internet pentru elevii care urmează să primească tablete în programul lansat de municipalitate.

Un comentariu

  1. Văd că numărul de tablete a mai crescut. Sunt curios să văd pe ce criterii vor fi alocate aceste tablete. Din care stiu, doar la Scoala Liviu Rebreanu, sunt in jur de 400 elevi in clasele V-VIII, fara clasele mai mici. Din cate știu sunt mai mult de 5 scoli doar in Cartierul Mănăştur. Deci cine primește tablete? Cine are dreptul la învățătură online si cine va fi exclus? Pe ce criterii vor fi acordate? Să mai pun și alte întrebări retorice?

Scrie un comentariu

Articole similare