Închide

Proiecte noi, instalaţii şi evenimente în Parcul Armătura. Someş Delivery revine în iulie

Actualitate by Kristina Reştea - iun. 13, 2018 0 471

Muzică în parc, filme proiectate în aer liber, târg cu vânzare şi activităţi pentru copii sunt programate într-un spaţiu verde neglijat al oraşului, la ediţia de 2018 a Someş Delivery. Concursul Someșul de la Firul Ierbii a selectat 12 proiecte ce pot fi implementate în Parcul Armătura. Ediţia din acest an se desfăşoară în parcul din fosta zonă industrială, în 14-15 iulie.

Apelul de proiecte a fost lansat cu scopul „de a atrage proiecte și instalații artistice ce pot atrage riveranii și comunitatea clujeană în zona Armătura și pe malul Someșului, să activăm interacțiunile cu apa și să depășim limitele actuale dintre mal și apă și să construim cât mai multe amenjarăi ce pot fi în folosul comunității și spațiului”, explică organizatorii. În concurs s-au înscris 23 de propuneri. „De la finalizarea consursului până acum am reușit să trecem prin toate proiectele, ne-am întâlnit cu aplicanții pentru a înțelege mai bine contextul și dorințele lor, am publicat lista preliminară a proiectelor, iar în urma unei serii de discuții pe tema ajustării acestora pentru a fi cât potrivite spațiului am selectat 12 proiecte”, transmit organizatorii.

 

 

La jumătatea lunii viitoare se amenajează instalaţii artistice, vor avea loc concerte, proiecții de film şi ateliere, iar o parte din instalațiile artistice, happening-uri și evenimente vor fi realizate de către artiștii din concurs. Cu o săptămână înainte, organizatorii cheamă lumea la muncă voluntară –  sâmbătă, 7 iulie, are loc a doua ecologizare a Parcului Armătura și a malurilor Someșului din aceeași zonă.

Someș Delivery e un proiect organizat de Asociația miniMASS, Fundația Cărturești şi Ordinul Arhitecților, care provoacă și testează ideile comunității pentru integrarea Someșului în viața orașului Cluj-Napoca. În fiecare an, evenimentul abordează un alt segment de râu, unde se testează oportunități și intervenții de mobilier precum: ponton, spații de joacă, accesibilizarea unor zone.

 

Despre proiectul mare de regândire a traseului Someşului în oraş:

 

Interviu. Oraşul de pe mal de apă, văzut de arhitectul spaniol din echipa ce redesenează Someşul. José Mayoral: „Clujul ar trebui să devină referinţă pentru proiecte viitoare măcar în regiune”

 

 

 

Sursa foto: Somes Delivery

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare