Închide

Proiecte majore susținute de administrația Bihor care ajută Clujul

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - ian. 29, 2023 0 284

Legătura municipiului Oradea la Autostrada Transilvania/vama Borș II și modernizarea liniei de tren Cluj Napoca-Oradea-Frontieră Ungaria sunt printre cele mai importante investiții pentru infrastructura de transport în șantier sau având contracte semnate, conform bugetului de investiții al administrației județene Bihor, relatează economedia.ro

Astfel, Drumul Expres pe care îl construiește firma Strabag va fi terminat până în decembrie 2023, acum fiind la aprox. 45 % execuție.

De asemenea, în a doua jumătate a anului ar trebui să înceapă lucrările pentru modernizarea și electrificarea Magistralei M 300 Cluj-Oradea-Frontieră contracte fiind semnate pe toate cele patru loturi. În Bihor sunt loturile 3 și 4 Poieni (jud. Cluj) -Aleșd (Bihor) lungime 52 km. respectiv Aleșd-Epicopia Bihor ( 47 km.)

Cele patru contracte pentru modernizarea/electrificarea magistralei M 300 Cluj – Oradea au fost scoase la licitație pe 1 ianuarie 2022, iar finanțarea prin PNRR este de 1,3 miliarde euro.

Magistrala feroviară dintre Cluj-Napoca, Oradea şi vama cu Ungaria are o lungime de 166 de kilometri, mai multe poduri au o durată de viaţă depăşită (peste 100 de ani), starea generală este de degradare cu alunecări de teren, iar instalaţiile au o pronunţată uzură fizică şi morală, fiind la limita critică de încadrare în condiţiile tehnice, notează Ministerul Transporturilor în Nota de Fundamentare a proiectului pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu