Închide

Proiect minier major din Transilvania, stopat de Curtea de Apel Cluj. Avizul de mediu, neconform. Decizia e definitivă și executorie

Actualitate by Actual de Cluj - mai 02, 2024 0 94

Un proiect de exploatare a aurului din Transilvania a fost oprit printr-o decizie a instanțelor de judecată. Judecătorii au anulat avizul de mediu. Hotărârea este definitivă.

Proiectul minier de exploatare a aurului și cuprului de la Rovina, județul Hunedoara, pornit de compania Euro Sun Mining, a fost oprit de judecători. Asociația declic a sesizat instantatele de judecată cu privire la avizul de mediu, pe care l-a contestat pentru că a fost acordat fără o evaluare adecvată a impactului asupra mediului și fără consultarea comunității locale.

Curtea de Apel Cluj, ultima instanță la care a ajuns procesul, i-a dat dreptate și a hotărât definitiv că exploatarea minieră nu poate începe.

Proiectul Rovina este similar cu alte proiecte controversate, precum Roșia Montană și Certej, unde avizele de mediu au fost de asemenea anulate din cauza problemelor similare.

Curtea de Apel a mai a decis, de asemenea, obligarea Agenției pentru Protecția Mediului Hunedoara și a companiei Samex România S.R.L. la plata cheltuielilor de judecată în valoare de peste 20.000 de lei către Asociația Declic.

Decizia este definitivă și executorie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare