Închide

Un proiect din mapa primăriei intră la finanțare. Modernizăzi de peste 10 milioane de euro la trei școli din oraș

AdministrațieTop News by Luminiţa Silea - oct. 27, 2014 0 374

Asumat în 2009 de primărie, proiectul <<Educație la standarde europene în învățământul preuniversitar din municipiul Cluj-Napoca>> a intrat la finanțare, din fonduri europene, după cum au explicat reprezentanți ai instituției. Așa că, în luna decembrie, administrația locală va organiza licitația din cadrul proiectului care implică lucrări de reabilitare a clădirilor în care funcționează liceele Avram Iancu, Mihai Eminescu și școala Ion Agârbiceanu.

Proiectul primăriei depus pentru a accesa fonduri europene implică amenajarea unei săli de sport la liceul Avram Iancu, concomitent cu amenajarea unui lift sau cu etajarea și demolarea parțială a unui corp de clădire, reabilitarea celor patru corpuri de clădire ale școlii Ion Agârbiceanu dar și lucrări similare la Liceul Mihai Eminescu plus extindera sălii de sport. Bugetul total aprobat în 2009 de primărie este de peste 56 de milioane de lei, din care finanțarea nerambursabilă este de 44,7 milioane de lei. „Am lansat licitația pentru lucrările din cadrul aceastui proiect pentru că acum s-a dat drumul la finanțare. Este un proiect din 2009 și va fi finanțat”, au explicat reprezentanți ai primăriei.

Contractul scos la licitație de primărie pentru execuția lucrărilor este estimat la 47,9 milioane de lei și este împărțit în trei loturi, corespunzătoare lucrărilor la fiecare din cele trei unități școlare – liceul Mihai Eminescu, liceul Avram Iancu și școala Ion Agârbiceanu. Licitația este programată la începutul lunii decembrie, în data de 3. Termenul de contract este de zece luni de la atribuirea acestuia, iar criteriul de adjudecare este prețul cel mai scăzut.

Lucrările de modernizare la cel trei școli clujene vizează reabilitarea termică a acestora și creșterea eficienței energetice. Administrația locală mai are un proiect care vizează lucrări și la Colegiul Național „George Coşbuc” şi Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă” pe fonduri elvețiene, proiect care deocamdată nu a primit undă verde la finanțare.

 

 • author photo two

  Luminiţa Silea

  Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare