Închide

Proiect de peste 22,13 milioane de lei, care mărește potențialul comunei din vecinătate

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - oct. 07, 2019 0 1980

Numărul locuitorilor din comuna Chinteni, aflată în imediata vecinătate a Clujului, a crescut semnificativ din 2010 încoace, de la 3165 de persoane, la 5000, localitatea fiind în continuare în plin proces de dezvoltare, motiv pentru care administrația locală investește masiv în infrastructura edilitară. Un nou proiect important pentru care s-a demarat procedura de licitație, implică realizarea unui complex educațional, cu școală, sală de sport, grădiniță și creșă, pe o suprafață de  aproximativ 10.000 mp. Finanțarea în valoare totală de 22.113.787  este asigurată integral prin Fondul de Dezvoltare și Inevstiții. Primarul din Chinteni, Lucia Suciu, a afirmat că termenul pentru finalizarea acestui obiectiv va fi de 24 de luni, de la semnarea contractului.

Peste 300 de copii ar urma să beneficieze de acest proiect, din momentul în care imobilul va deveni funcțional (foto sus), arată Lucia Suciu, obiectivul fiind cu atât mai necesar cu cât, cei care s-au mutat recent în Chinteni sunt nevoiți,  în prezent, să-și transporte copiii în Cluj Napoca, la școli/creșe/grădinițe. „Din păcate, spațiul pe care-l avem acum la dispoziție este foarte mic, fiind impropriu desfășurării activităților didactice (foto jos). De altfel, nici măcar nu a obținut avizul sanitar. Nu știu cum a fost gândită clădirea ca școală, pentru că structura nu ne-ar permite acum o modernizare care să fie în concordanță cu ritmul de dezvoltare a comunei, cu trendul de creștere a numărului de copii. Prin urmare, am ales să investim într-un imobil complet nou, care să includă și grădiniță, și creșă și sală de sport”, a povestit Lucia Suciu.

Noul complex școlar se va construi pe amplasamentul actualei școli (foto sus), dar pentru a cuprinde întreaga investiție propusă în proiect, a fost nevoie de o serie de exproprieri, a explicat primarul, astfel că terenul dedicat noii investiții are acum o suprafață de 10.000 de mp. Pentru a obține finanțarea prin Fondul de Dezvoltare și Investiții, Primăria Chinteni a realizat deja Studiul de Feazabilitate, iar în prezent a demarat procedura pentru achiziția lucrărilor de proiectare și execuție. „Sper că reușim chiar de anul acesta să încheiem contractul cu un constructor”. Școala actuală ar urma să fie demolată, iar elevii vor fi mutați la școala din satul Deuș. În ce-i privește pe copiii de grădiniță, vor fi mutați în satul Măcicașu, unde de asemenea se execută lucrări de reabilitare a grădiniței. De altfel, în Măcicașu a fosrt reabilitat și drumul, prin urmare va fi simplu să le facilităm transportul în sat, până când ne definitivăm proiectul. Dacă nu întâmpinăm probleme la licitație, peste doi ani vom avea finalizat acest nou complex modern care-i va putea primi pe absolut toți copiii din Chinteni, cei de nivel creșă, cei de nivel grădiniță, și cei de nivelul claselor 1-8”, a conchis Lucia Suciu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu