Închide

Proiect comun PNL-UDMR la Primărie pentru încurajarea sportului de masa și de performanță în Cluj-Napoca prin sprijinirea copiilor din familii cu venituri reduse

ActualitateAdministrațieSport by Actual de Cluj - ian. 13, 2022 0 144

Administrația locală clujeană pregătește un proiect care vizează susținerea sportului de masă și de performanță pentru copiii din familii cu venituri reduse din Cluj-Napoca, a anunțat în 12 ianuarie primarul Emil Boc. Proiectul este pregătit în colaborare cu UDMR, după cum a spus Boc, iar în perioada următoare urmează să fie lansat în consultare publică.

Conform unei analize preliminare, proiectul ar avea un impact bugetar de 500.000 – 1.000.000 de euro și vizează atragerea a 2000-4000 de copii înspre sport prin practicarea acestuia în cadrul diverselor structuri din Cluj-Napoca. Concret, copiii din medii defavorizate ar urma să primească vouchere pe care să le folosească pentru a practica un sport în Cluj-Napoca. În acest fel, crede Boc, dintre cei sprijiniți, câțiva vor ajunge și să facă performanță.

”Ar fi un câștig uriaș pentru sănătatea lor, a familiilor. (…) Un obiectiv este de a reduce obezitatea la tineri și adolescenți, pentru că avem cea mai mare rată de obezitate din UE. E o realitate crudă. Copiii ar primi un voucher sportive cu care să meargă la fotbal, handbal, baschet, scrimă la un club legitimat și lunar să se facă decontul. Dacă te ții de treabă primești banii, dacă nu, nu mai primești acest drept niciodată. Trebuie să vorbim și cu cluburile sportive să stabilim modalitatea de lucru”, a explicat primarul Emil Boc.

Deja, colegi de partid s-au interesat asupra a ceea ce înseamnă medii defavorizate și ce venituri trebuie să aibă familiile copiilor care urmează să fie sprijiniți prin acest program. „La clubul de rugby juniori avea 300 de copii care vin la antrenamente dintre care 200 provin din familii care au un venit mic. La anumite competiții la care trebuie să participe, clubul le plătește deplasarea. Vrem să știm exact suma reprezentând venitul familiei de la care copiii vor fi sprijiniți prin acest program”, s-a interesat fostul consilier local PNL Marcu Valtar.

Boc a explicat că toate datele vor fi făcute publice odată cu lansarea proiectului în dezbatere.
sursa foto: Rugby Cluj Junior Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare