Închide

Au identificat șapte școli din Cluj-Napoca eligibile pentru Programul de Reducere a Abandonului Școlar finanțat prin PNRR

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - ian. 13, 2022 0 316

Un număr de șapte școli din Cluj-Napoca sunt eligibile pentru Programul de Reducere a Abandonului Școlar finanțat prin PNRR, anunță consilierul local Alexandra Oană. Ea a nominalizat școlile gimnaziale Emil Isac, Traian Dârjan, Octavian Goga, Nicolae Iorga, Alexandru Vaida Voievod dar și liceele Brassai Samuel sau cel de Arte Viziuale Romul Ladea și spune că fiecare din aceste unități de învățămând pot obține granturi de maxim 200.000 de euro din bani eur0peni.
„Înscrierea în program expiră în 17 ianuarie, așadar pentru a nu rata această oportunitate am luat legătura cu directorii școlilor eligibile unde sunt membru în Consiliul de Administrație pentru a mă asigura că inițiază demersurile pentru înscrierea în program. Acesta este cel mai mare program de prevenire a abandonului școlar derulat în România și trebuie să folosim orice oportunitate avem pentru a ține copiii la școală”, a afirmat Alexandra Oană.
Programul dedicat prevenirii abandonului școlar a fost lansat luni, are o durată de implementare de 3 ani și prevede acordarea de granturi de maximum 200.000 euro pentru școlile care au ciclu gimnazial, întrucât în gimnaziu se înregistrează cele mai multe cazuri de abandon școlar. Se pot finanța activități pedagogice și de sprijin – cursuri remediale, activități de tip școală după școală, asigurarea consilierilor si mediatorilor școlari în comunitățile rome, orientare școlară, cursuri de educație parentală, metode de predare pentru elevii cu CES, și orice alte activități adaptate elevilor din grupuri vulnerabile. De asemenea se acorda fonduri pentru achiziții de echipamente IT, software, echipamente sportive, birotică, amenajare spații de lectură, amenajarea curții școlii, abonamente internet, kituri științifice, abonamente la platforme educaționale, cheltuieli cu mentenanța. Granturi se pot obține și pentru activități outdoor, recreative, cercuri școlare, activități de sprijin individualizat, subvenții, activități extracurriculare, vizite de documentare, excursii, tabere, festivaluri, activități nonformale, activități culturale comunitare, sportive, susținerea unor parteneriate între școli și alte entități, sprijin pentru participare la concursuri.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare