Închide

Proiect artistic gigantic pe Cetăţuie, în mai

ActualitateCultură by Actual de Cluj - apr. 29, 2014 0 279

O pânză de 15 metri pătraţi prinde viaţă sub ochii publicului la 18+ festival, un eveniment care are loc pe dealul Cetăţuii şi care reuneşte artişti din toată ţara, timp de două zile.

Clujenii vor putea urmări întreg procesul de creaţie al pânzei de 15 metri iar lucrarea va fi expusă, ulterior, în mai multe oraşe din ţară. „Una dintre ambiţiile festivalului este să încurajeze interacţiunea dintre artişti, oferindu-le spaţii creative şi instrumentele necesare prin care aceştia pot descoperi forme noi de exprimare”, spun organizatorii.

18plusfestival06

Artişti din toată ţara sunt invitaţi să se înscrie la acest proiect. Pentru aceasta, doritorii trebuie să trimită până la data de 9 mai un e-mail cu un CV şi portofoliul personal. Lista finală a artiştilor selectaţi va fi publicată pe site-ul festivalului în 11 mai.

Festivalul nu este la prima iniţiativă de acest gen: anul trecut, la prima ediţie a festivalului, organizatorii au construit un labirint de 600 metri pătraţi la care au participat peste 30 de tineri artişti, instalaţia fiind apoi itinerată în mai multe oraşe ale ţării.

Vez imai jos un „making of” al labirintului:

18+ festival are loc pe Dealul Cetăţuii în 17 şi 18 mai.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare