Închide

Programul Rabla începe în 4 februarie. Bugetul alocat pentru acest program va fi majorat, în fiecare an, cu 10 procente

ActualitateDezvoltareSinteză știri naționaleTop News by Actual de Cluj - ian. 11, 2022 0 211

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunţat că programul Rabla pentru anul 2022 va debuta în 4 februarie. El a informat că planul este ca bugetul alocat pentru acest program să fie majorat anual, cu câte 10%, până în 2025 inclusiv.

„Varianta finală a programului o vom avea poimâine. Am avut o discuţie încă din ianuarie – februarie anul trecut cu asociaţiile de producători şi de importatori de autoturisme. Nu a existat predictibilitate în România pe programul Rabla. Noi acum facem regulile pentru următorii trei ani. Ne angajăm că o să creştem bugetul cu 10%  în fiecare an, astfel încât să aibă acces mai mulţi beneficiari (…) Vom lansa un program pe trei ani, este foarte important ca lumea să ştie că la începutul fiecărui an, în februarie, în prima săptămână, în prima zi de Vineri Verde, porneşte programul, să nu-l mai pornim în aprilie, mai”, a declarat ministrul Mediului, luni seară, la Digi 24, conform news.ro.

Tanczos Barna a subliniat importanţa alocării de fonduri suplimentare, „în timp”, pentru autovehiculele electrice, fenomen care a acaparează deja și România.

„Pas cu pas ar trebui să dăm bani mai mulţi pentru electrice. (…) Să creştem încet-încet pentru acele maşini care sunt cu zero emisii pentru că aceasta este direcţia în care se merge în toată lumea”, a spus ministrul.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu