Închide

Programatorii vs virus: România, locul 4 ca număr de participanţii în hackathon-ul Comisiei Europene

EconomieIT by Kristina Reştea - apr. 25, 2020 0 215

 

Peste 12.000 de participanți s-au înscris pentru a veni cu propuneri tehnologice anti-pandemie într-un „hackathon lansat de Comisia Europeană, iar România este una dintre ţările cu cei mai mulţi participanţi. Competiţia este  structurată pe mai multe categorii de probleme ce necesită soluții pe termen scurt în ceea ce privește sănătatea și viața, continuitatea activităților profesionale, munca și educația la distanță, coeziunea socială și politică, finanțele digitale și alte provocări, în contextul coronavirusului. România are 1359 participanţi, locul 4 după Italia, Spania şi Germania.

În acest weekend, Comisia Europeană găzduieşte evenimentul paneuropean #EUvsVirus Hackathon, sub patronajul Mariyei Gabriel, comisara pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret. „Hackatonul”, condus de Consiliul European pentru Inovare și organizat în colaborare cu statele membre UE, reuneşte societatea civilă, inovatorii, partenerii și investitorii din întreaga Europă în scopul dezvoltării de soluții inovatoare menite să combată epidemia de coronavirus. Autorii soluțiilor câștigătoare vor fi invitați să se înscrie pe o platformă a Consiliului European pentru Inovare (COVRC), pe 27 aprilie, cu scopul de a facilita conectarea cu utilizatorii finali, precum spitalele, și de a asigura accesul investitorilor, fundațiilor și al altor modalități de finanțare din întreaga UE.  Comisia angajează sute de milioane de euro în acțiuni de cercetare și inovare în scopul dezvoltării de vaccinuri, de noi tratamente, teste de diagnostic și sisteme medicale menite să prevină răspândirea coronavirusului.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.
  • Articole similare