Închide

Profit de 1,4 milioane de lei pentru Carbochim în 2021

Economie by Mihai Prodan - feb. 28, 2022 0 310

Producătorul clujean de materiale abrazive Carbochim SA, cumpărat de omul de afaceri Iulian Dascălu, a avut anul trecut un profit net de 1,4 milioane de lei, în creștere de la 1,37 milioane în urmă cu doi ani.
Datele vin din raportul financiar publicat pe Bursa de Valori București în urmă cu puține momente. Compania clujeană a avut anul trecut venituri în creștere, la 32,74 milioane de lei, de la 30,36 milioane în urmă cu doi ani.

Amintim, fabrica, ce stă pe un teren într-o zonă imobiliară fierbinte a Clujului, vinde și se mută, după ce acționarii au decis mutarea fabricii din sediul din piața 1 Mai, una dintre zonele imobiliare fierbinți din cea mai scumpă piață imobiliară din țară.

Să menționăm, tot în piața 1 Mai funcționează încă ultima fabrică deținută de Stat din Cluj, fabrica de încălțăminte Clujana, dar care însă și-a vândut imobilele către acționarul principal, Consiliul Județean, în contul acoperirii datoriilor istorice ale fabricii, tot către Stat. Fabrica ar urma oricând să se mute din spații, mai ales în urma unei decizii definitive a instanței, căci CJ Cluj are planuri imobiliare cu halele cumpărate. De asemenea în piață au fost deja ridicate mai multe ansambluri imobiliare de mari dimensiuni.

Amintim, Carbochim SA a fost cumpărat de Carbo Europe SRL, filială a Grupului Iulius ce deține lanțul de mall-uri cu același nume. Carbo Europe SRL a fost înfiinţată în 2018, și are ca obiect principal de activitate fabricarea unor produse chimice. Carbo Europe este deţinută de Iulius Holding SRL (compania mamă a Grupului Iulius) şi de către Iulian Dascălu, prin intermediul companiilor Carbo One BV şi Carbo Two BV.

Grupul Iulius este dezvoltator şi operator de centre comerciale din România, printre principalele proiecte ale sale numărându-se ansamblul urban multifuncţional Palas Iaşi şi patru mall-uri ce funcționează sub brandul Iulius,  în Iaşi, Timişoara, Cluj şi Suceava.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism Berlin.