Închide

Profesorul altfel. Cel mai „tare” Selfie și scrisoarea pentru elevii de clasa a III-a de la Bălcescu

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - oct. 25, 2019 0 941

S-a mutat la catedră și a predat o oră elevilor de clasa a treia de la „Bălcescu”, liceu de renume din Cluj, unde de altfel a și făcut școala. Arhitectul Șerban Țigănaș, fost președinte al Ordinului Arhitecților din România, în prezent secretar al Uniunii Internaționale a Arhitecților a încheiat ora și a ales să le scrie elevilor o scrisoare, însă una pe care a postat-o pe Facebook, mulțumindu-le pentru oportunitate și asigurându-i că, deși ora a fost mult prea scurtă, „poate o să ne mai întâlnim pentru că lumea e așa de mică”.

A, și pentru că uitat să le spună că atunci când era mai mic, juca deja în piese de teatru montate în sala de festivități a liceului unde l-a jucat pe Bălcescu, într-o scenetă în limba franceză, după ce a făcut exerciții riguroase acasă cocoțat pe mașina de spălat.

Mai jos, scrisoarea electronică:

„Dragi elevi din clasele a III-a, exploratori, arici, fluturași și albinuțe,

Vă scriu pentru că a sunat ”de ieșire” atât de repede și nu am apucat să vă spun tot ce voiam. Ați fost mulți, prea mulți ca să vorbesc cu toți, să vă ascult părerile, propunerile sau întrebările. Sunteți curioși, frumoși, implicați, interesați, cunoscători, entuziaști și veseli. Atât am putut afla în timpul scurt petrecut împreună.

M-am bucurat să revăd sala festivă unde, am uitat să vă spun, am fost la multe serbări și evenimente, am urcat de mai multe ori pe scenă și în clasa a V-a am jucat rolul principal într-o piesă în limba franceză. Ceva mai târziu, prin clasa a VII-a am jucat rolul lui Nicolae Bălcescu, patronul liceului, un rol greu, dar căruia i-am făcut față pentru că am repetat ore în șir acasă, cocoțat pe mașina de splălat.

M-am bucurat să vă întâlnesc și să vă văd în uniformele cu emblemele pe care scrie ”excelsior”. Cel mai tare m-am bucurat de mulțimea copleșitoare de mâini ridicate și de momentele în care v-am propus să închideți ochii și să vă gândiți la viitor. Unii dintre voi, mai puțini, nu i-ați închis, probabil pentru că v-ați gândit deja la viitor și știați cum îl doriți să fie pentru voi.

A fost mult prea scurt, așa cum mi-era teamă de la început, dar cine știe, poate o să ne mai întâlnim pentru că lumea e așa de mică!

Vă mulțumesc pentru ora petrecută împreună,
Șerban Țigănaș,
fost elev la Bălcescu și, în continuare, vecin”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare