Închide

Producătorul de hârtie fondat de Ioan Tecar la Dej ia 24 milioane de euro de la bănci. Ce face cu banii

Economie by Actual de Cluj - ian. 30, 2017 0 1200

Pehart Tec Grup a contractat o facilitate de credit în valoare de 24 de milioane de euro de la un grup de bănci format din Banca Comercială Română, EximBank și Banca Transilvania, anunță azi BT. Grupul controlat de fondul de investiţii Abris Capital Partners, în parteneriat cu omul de faceri Ioan Tecar, va folosi creditul pentru refinanțarea parțială a creditelor existente și pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru.

În cadrul acestei finanțări, BCR are calitatea de Coordonator, Aranjor Principal Mandatat și Agent. De asemenea, BCR și Banca Transilvania au mai acordat Pehart Tec Grup finanțări bilaterale în valoare totală de aproximativ 19 milioane de euro, utilizate pentru investițiile efectuate în ultimii ani pentru extinderea şi modernizarea capacităților de producție.

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) au fost avocații sindicatului de bănci, iar Clifford Chance Badea, biroul local al firmei internaționale de avocatură Clifford Chance, a acordat asistență fondului de investitii Abris Capital Partners și Pehart Tec Grup.

Pehart Tec Grup este cel mai mare producător de hârtie tissue din România și unul din cei mai importanți din Europa de Sud – Est. Grupul a fost înființat de Ioan Tecar în anul 2007, iar în luna iunie 2015, fondul de investiții Abris Capital Partners a achiziționat pachetul de control. Grupul operează pe două platforme de producție situate în Dej (județul Cluj) şi Sebeş (județul Alba), având o capacitate de producție de 100.000 tone pe an de hartie tissue, respectiv 30.000 de tone produs finit. Produsele Pehart Tec Grup sunt comercializate pe piața internă şi pe piața Europei Centrale şi de Sud- Est.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare