Închide

Procurorii DNA au descins la Primăria Cluj

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 10, 2015 1 576

Procurorii DNA au descins azi din nou la Primăria Cluj-Napoca.

Ajunși la Primărie, procurorii au cerut documente privind implementarea noului sistem de ticketing pentru transportul în comun, dar au plecat și pe teren ca să vadă validatoarele de bilete în acțiune. „Au cerut acces la informații legate de proiectul de ticketing, hârtii și aparate, și au mers să vadă validatoarele pe stradă și în autobuze, verifică cumva dacă în realitate sistemul de ticketing e ca pe hârtie; nu e vizată o persoană anume, din câte știu”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei, Oana Buzatu.

Sistemul de ticketing din Cluj-Napoca a devenit funcțional la începutul lunii septembrie, gradual. Primul echipament intrat în funcțiune e cel din stația Someșul (foto), după care au fost activate alte zeci în oraș. Prin intermediul acestora clujenii își pot cumpăra abonamente ori bilete fără să mai treacă pe la ghișeele Companiei de Transport Public, ghișee ce urmează să fie desființate.

În total în Cluj-Napoca au fost montate 61 de automate de bilete.

UPDATE

Procurorii DNA anunță că fac cercetări într-o cauză penală ce vizează săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și a unor infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise în perioada 2012 – 2015. Aceștia fac percheziții în 22 locuri din București, Cluj și Brașov, între care două sedii de instituții publice, dar și firme ori domiciliile unor persoane fizice. „În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, a Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj Napoca, din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și a Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj Napoca. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, arată DNA.

Citește și:

Acuze înainte de lansarea sistemul de ticketing: banii publici s-au scurs pentru validatoare defectuoase

Un comentariu

  1. Suntem in decembrie si n-am intalnit un singur automat care sa functioneze continuu. Majoritatea nu functioneaza deloc iar celelalte intr-o zi functioneaza iar in urmatoarea te poti astepta sa nu mai functioneze sau sa nu poti plati la el cu cardul sau bani (pai ce atata lux sa poti alege, nu?). La fel si cu sistemul de biciclete care se tot implementeaza deja de 11 ani.

Scrie un comentariu

Articole similare