Închide

Problema e că anul trecut, bugetul pentru transporturi a fost cheltuit în proporție de numai 40%, arată USR-istul Cătălin Sălăgean, după ce Tișe s-a lăudat că pentru 2022, pentru drumuri s-au prevăzut 60 de milioane de lei

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - feb. 10, 2022 0 425

Consiliul Județean Cluj a aprobat joi bugetul pentru anul 2022, pentru capitolul care ține de infrastructura rutieră/reabilitare drumuri, fiind alocat un buget de 60 de milioane de lei, din care 15 milioane strict pentru lucrări de modernizare.

„Până la finalul acestui an ne propunem un plan extrem de ambițios, acela de a asfalta toate drumurile și sectoarele de drumuri județene care nu dispun în acest moment de un strat de asfalt. Vorbim de circa 100 de km, cifră care poate varia în funcție de analiza pe care o vom face la finalul sezonului rece și care va arăta starea tehnică la zi a rețelei de drumuri județene. În paralel, ne dorim să extindem în cât mai multe localități programul de modernizare a trotuarelor și acceselor în curțile gospodăriilor situate de-a lungul drumurilor județene”, a transmis liderul Consiliului Județean, Alin Tișe.

În replică, reprezentantul USR Cluj, Cătălin Sălăgean, arată că a studiat propunerea bugetară a executivului Consiliului Județean, și că nu e deloc clar care tronsoane urmează a fi reabilitate în 2022. Sălăgean mai remarcă faptul  că în 2021, bugetul pentru transporturi a fost executat în proporție de numai 40%.

„Problema e că în 2021 bugetul la transporturi a fost executat în proporție de doar 40%. Adică s-au cheltuit 165 de milioane lei din 412 milioane lei bugetați la început de an. Principala nerealizare e la proiectele cu fonduri europene, adică exact acolo unde și pentru 2022 a fost prevăzută cea mai mare sumă”, a comentat Cătălin Sălăgean.

Reprezentantul USR susține că reprezentanții administrației județene nici măcar nu s-au deranjat să prezinte o hartă din care să se vadă clar situația drumurilor care au beneficiat de lucrări.

„Mi-a luat o jumătate de oră să marchez pe hartă drumurile care vor fi în lucru în 2022. Cum ar fi să avem la nivel de județ o hartă digitală a stării tuturor drumurilor județene?”, a spus Sălăgean (foto sus).

Consiliul Județean transmite că în baza Programului de întreținere sunt prevăzute intervenții pe nu mai puțin de 53 de sectoare de drumuri județene, în timp ce Programul de investiții prevede continuarea lucrărilor deja începute.

„În acest sens, în anul 2022 vor fi reluate lucrările pe patru drumuri județene iar pe un altul vor debuta în acest an. Totodată, vor continua și lucrările de reabilitare a 5 poduri cuprinse în rețeaua rutieră aflată în administrarea forului administrativ județean”, se precizează în informarea administrației județen.

De asemenea, Consiliul Județean Cluj a mai depus spre finanțare prin programul guvernamental „Anghel Saligny” cereri a căror valoare nerambursabilă solicitată este de aprox. 90 de milioane de euro.

„Sunt vizate, astfel, 17 obiective de infrastructură, din care 13 drumuri județene în lungime de cca. 80 km și patru poduri. La acest moment, aproximativ 90% din totalul celor 1.250 de km de drumuri județene se prezintă în condiții corespunzătoare desfășurării circulației rutiere, beneficiind de cel puțin un strat de asfalt”, se precizează în informarea administrației județene.

Sursa foto: facebook/Cătălin Sălăgean

Nici un comentariu

Scrie un comentariu