Închide

Proaspătul președinte al Consiliului Județean, după ce s-a văzut cu sacii în căruță, și-a lăsat colegii baltă în ședință și a plecat să petreacă

PoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - aug. 01, 2014 0 232

Ședința ordinară a Consiliului Județean de ieri a durat mai bine de cinci ore, cu tot cu micile întreruperi cauzate de procedura de vot prin care social-democratul Ioan Oleleu a fost înlocuit cu liberalul Mihai Seplecan.  Reprezentanții PNL-PDL au avut grijă să inverseze unele puncte de pe ordinea de zi a ședinței, astfel că procedura de vot s-a derulat destul de repede. Concret, după ce s-a discutat situația Aeroportului și s-a optat pentru formarea unei comisii mixte, din specialiști ai Aeroportului și ai Consiliului Județean și după ce s-a încuviințat aprobarea creditului de 50 de milioane de lei, care să acopere cheltuielile efectuate la pistă, s-a trecut la revocarea lui Ioan Oleleu din funcție.

Fără prea multe discuții și în ciuda faptului că juriștii din Consiliu nu și-au dat acordul pentru propunerea PDL-PNL, Oleleu a fost revocat din funcția de vicepreședinte, iar în locul său a fost numit Mihai Seplecan. După această mișcare, Seplecan a fost votat să preia atribuțiile de președinte, în locul lui Vakar Istvan. Până la momentul în care s-a votat alegerea sa în funcție, Seplecan s-a dovedit extrem de afectat, de preocupat și de agitat. Costumat ca un ginerică, a avut grijă să se asigure că toată lumea va vota conform ordinului venit pe linie politică și că pixurile colorate au fost împărțite tuturor celor din PNL-PDL.  După ce s-a văzut ales și după ce a depus jurământul, promițând că va respecta legile țării, că se va implica trup și suflet în soluționarea tuturor problemelor instituției, s-a pozat, a mai schimbat unele glume cu colegii, s-a plimbat pe afară, a mai vorbit la telefon iar după ce s-a plictisit de tot, a părăsit  pur și simplu ședința. Pe ordinea de zi mai erau subiecte importante de dezbătut, precum mutarea școlii pentru copiii cu nevoi speciale, aplicarea unor noi tarife pentru transportul în comun, situația asociației care trebuie să gestioneze sistemul de management al deșeurilor din județ, situația drumurilor județene și lista ar putea continua. Seplecan n-a invocat nici un motiv, n-a anunțat pe nimeni, a plecat și dus a fost.

Social-democrații n-au putut să nu-i ironizeze pe democrat-liberali pe tema aceasta, mai ales că un consilier de-al lor, Rareș Rusu, s-a apucat să emită solicitări tot către vicepreședintele PSD, Ioan Oleleu, care fusese între timp revocat. „Domnule Oleleu, vă rog să le cereți directorilor de regii să stea cu noi la ședințe până la final. Eu aveam să-i pun o întrebare directorului de la Aeroport, de pildă. De ce a plecat? Dacă noi rezistăm până la sfârșitul unei ședințe, ar trebui să reziste și directorii regiilor subordonate Consiliului Județean, că de aceea îi plătim. Să le faceți o notificare scrisă să rămână tot timpul în ședință”, a comentat Rareș Rusu.  Replica a venit imediat din partea liderului PSD, Remus Lăpușan: „Vedeți că deocamdată voi aveți o problemă. Președintele vostru a plecat primul, după ce l-ați votat. Cui faceți astfel de solicitări, tot nouă?”. Ioan Oleleu l-a asigurat pe Rusu  că din momentul în care va reveni pe funcție va soluționa această problemă. La final de ședință, tot Rareș Rusu a decretat că Seplecan s-a mutat la restaurantul Toulouse și că-i așteaptă acolo pe cei care l-au votat, pentru  a-i cinsti cum se cuvine.

DSC_0018

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.