Închide

Pro România și-a desemnat candidatul la Primăria Cluj. Avocatul Dan Codrean îl va contracandida pe primarul Emil Boc

ActualitateAdministrațiePolitica by Actual de Cluj - iul. 13, 2020 1 173

Fost subprefect al Clujului, în prezent avocat, Dan Codrean va candida din partea Pro România la funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca. În programul său de guvernare locală, Condrean își propune să profesionalizarea personalului administrativ, să digitalizeze și mai mult serviciilor publice, să creeze  inele de circulație pentru decongestionarea traficului, să reabiliteze clădirile din centru și pe cele din cartiere, să investească în spitale și modernizarea lor, să faciliteze o colaborare reală între mediul de afaceri și universități dar și să genereze serviciilor sociale adaptate pentru nevoile reale ale celor aflați în situație de risc.

˝Pentru mine, Cluj-Napoca este locul în care m-am născut și care m-a format ca adult; este locul în care îmi cresc copilul și locul în care mi-aș dori să îmi văd crescând și nepoții. Simt că generația noastră poartă o responsabilitate enormă pentru acest oraș: noi suntem cei care decidem unde va fi Clujul peste 20 de ani: în topul orașelor europene din punct de vedere al calității vieții (cu tot ceea ce presupune – trafic decongestionat, creșterea puterii de cumpărare, viață culturală efervescentă, servicii sociale adecvate) sau ne limităm la a fi unul dintre cele mai moderne orașe din România, dar fără să depășim acest statut și să intrăm în următoarea ligă˝, a spus Dan Codrean, lider PRO România Cluj.

Programul de guvernare pe care îl propune Dan Codrean pentru municipiul Cluj-Napoca este canalizat pe patru direcții: administrație, infrastructură și urbanism, economie, societate, fiecare dintre acestea fiind dezvoltate din perspectiva internaționalizării. De la profesionalizarea personalului administrativ și până la digitalizarea serviciilor publice, de la crearea unor inele de circulație pentru decongestionarea traficului și până la punerea în valoare a arhitecturii istorice din centru, respectiv modernizarea fațadelor în cartiere, de la aplicarea principiilor economiei bazate pe cunoaștere și ale antreprenoriatului, până la modernizarea serviciilor medicale publice, de la crearea unui dialog real între mediul de afaceri și universități și până la adaptarea serviciilor sociale pentru nevoile reale ale celor aflați în situație de risc, toate acestea reprezintă proiecte de natură să propulseze municipiul Cluj-Napoca spre o etapă superioară de dezvoltare.

˝Sunt absolut convins că orice demers pentru a așeza Clujul pe harta orașelor importante din Europa (nu doar din punct de vedere al festivalurilor, așa cum este acum) trebuie abordat prin prisma principiilor inovației, care asigură eficacitatea și eficiența utilizării resurselor publice. Sunt un om al dialogului, iar profesia m-a învățat să privesc întotdeauna lucrurile din mai multe perspective pentru a putea avea o imagine amplă asupra realității și a putea găsi cele mai bune soluții. Îmi doresc foarte mult să creăm un spațiu public dinamic, interactiv și competitiv care să reunească toți actorii implicați în viața economico-socială. De exemplu, cred foarte mult în crearea unei platforme care să reunească organizațiile de elevi sau cele studențești cu angajatorii de top din Cluj-Napoca, pentru ca formarea profesională a tinerilor să fie adaptată nevoilor de pe piața muncii. Mai departe, încurajate de acordarea unor facilități fiscale, companiile pot contribui la modernizarea atelierelor și a laboratoarelor din instituțiile de învățământ. Lucrurile trebuie gândite din perspectivă sistemică, altfel nu facem decât să adâncim diferențele de dezvoltare a segmentelor economico-sociale!˝, subliniază Dan Codrean.

Dan Codrean (38 de ani) este absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj, membru în Baroul Cluj din 2006, specialist în lobby și advocacy, mediator și arbitru la Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Cluj. El a fost timp de un an subprefect al județului Cluj.

  • Un comentariu

    1. ce vrea sa sugereze prin „profesionalizarea personalului administrativ” ? are el calitatea de a-i „profesionaliza” ? cu siguranta oamenii aceia sunt mai bine pregatiti decat el in domeniul lor de activitate.

    Scrie un comentariu

    Articole similare