Închide

Pro Infrastructura, despre un segment în șantier din Autostrada Transilvania: „În ritmul actual, finalizarea în 2019 este imposibilă”

Economie by Actual de Cluj - aug. 23, 2018 0 484

Infrastructura de România se „îmbogățește” numai cu mici bucăți de autostradă, și acelea cu întârzieri. Pare să fie cazul unui alt sector de Autostradă Transilvania, unde progresul de șantier nu se prea vede, după cum arată noile filmări ale Asociației Pro Infrastructură, care monitorizează lucrările de drumuri din țară.

Este vorba despre un tronson de aproape 15,7 km construit de compania Straco, între Câmpia Turzii și Chețani (Luduș). „La începutul lunii iulie am anunțat că există un risc ridicat de încetinire sau chiar de oprire a execuției pe acest șantier, din cauza unor lucrări neplătite de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere constructorului. Din păcate, am avut dreptate, progresul de la ultima filmare fiind insesizabil, mai ales pentru această perioadă a anului. S-a avansat la capătul dinspre Câmpia Turzii la devierea DN15 necesară pentru construirea pasajului ce va supratraversa autostrada, la forajele pentru pilele podului peste Arieș și în câteva zone punctuale la terasamente. În ritmul actual, finalizarea în 2019 este imposibilă, transformând astfel lotul vecin (care va fi gata cel mai probabil în 2019) într-un nou muzeu de 18 km, între Chețani și Iernut”, arată reprezentanții Pro Infrastructura.

Șantierul, de sus:

 

Imagini Pro Infrastructură:

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu