Închide

Pro Infrastructura: 100 de oameni pe șantierul din Gilău al ciotului de autostradă, constructorul lucrează și duminica, podul va fi gata în vară

ActualitateEconomieTop News by Actual de Cluj - mart. 13, 2018 0 1489

Vești bune pentru șoferi, care vor putea circula pe ciotul de autostradă Transilvania de la Gilău, după ce constructorul a promis că lucrează și duminica pentru a finaliza podul care desparte două tronsoane de autostradă gata realizate.

Sunt doar 766 metri de șantier în zona Gilău, destul însă ca două porțiuni de autostradă să rămână neconectate: aici lipsește un pod peste Someș, rămas „în aer” ani de zile, dar acum constructorul spune că acesta va fi gata în august. „Crește mobilizarea pe ciotul de autostradă de 766 metri de la Gilău. Constructorul mărește ritmul și promite că va lucra câteva ore și duminica pentru a finaliza podul Gilău în termenul de sfârșit de august 2018, astfel încât să putem conecta lotul vecin (care este gata din noiembrie 2017) de restul Autostrăzii A3 Gilău-Câmpia Turzii”, arată asociația Pro Infrastructura, care a trimis un membru al forumului de pasionați de infrastructură pe șantier, Alexandru Duma. Acesta spune, după vizita pe șantier din 10 martie, că pe șantier constructorii au descoperit o groapă de gunoi „destul de mare” iar gunoiul va fi transportat la Oradea, pe banii lor. „Așa cum se observă din fotografii, se lucrează la toate pilele rămase – s-a finalizat forarea piloților pilelor din canal, a început execuția terasamentelor spre nord și se consolidează drumul tehnologic pentru transportul grinzilor din zona de depozitare spre pozițiile de instalare. Grinzile vor fi instalate folosind concomitent două macarale de mare tonaj. În acest moment, pe șantier sunt mobilizați aproximativ 100 de oameni”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu