Închide

Prinși la furat de paie, au vrut să-l bată pe păgubit. Un polițist a fost nevoit să tragă cu pistolul pentru a-i calma pe hoți

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 25, 2023 0 131

Trei tineri, între care doi minori, prinși la scurt timp după ce au furat mai mulți baloți de paie de pe un câmp, au devenit recalcitranţi cu păgubitul, care se afla alături de poliţiştii veniţi că ancheteze furtul, și au înncercat să-l lovească cu o bâtă din lemn. Mai mult, unul dintre tineri a sunat că cheme la faţa locului ajutoare. Pentru a-i calma, unul dintre poliţişti a folosit arma, relatează News.ro.

Incidentele au avut loc în după amiaza zilei de duminică, în zona comunei prahovene Colceag. „În jurul orei 16.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Mizil au fost sesizaţi de către un bărbat despre faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras cu un atelaj hipo mai mulţi baloţi din paie de pe un teren extravilan din comuna Colceag, el urmărind atelajul în cauză.

În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat în zona indicată de apelant, aceştia identificând şi depistand apelantul, un bărbat în vârstă de 37 de ani, la scurt timp fiind observat atelajul în cauză care a fost oprit de poliţişti, în care se aflau 7 baloţi de paie. Cei trei tineri aflaţi în atelaj, cu vârstele de 15, 17 şi 20 de ani, din oraşul Mizil, respectiv din judeţul Ilfov au devenit recalcitranţi, intenţionând să îl lovească pe apelant cu o bâtă din lemn”, potrivit unui comunicat al polițiștilor.

Ca să scape neanchetaţi, unul dintre tineri a dat un telefon, iar la faţa locului a venit un al patrulea bărbat, care a devenit şi el agresiv cu păgubitul. Toţi cei patru au fost somaţi în repetate rânduri să se calmeze, iar în condiţiile în care au ignorat solicitările poliţiştilor, unul dintre agenţi i-a somat, după care a tras un foc de armă în plan vertical. Abia în acel moment cei patru s-au liniştit, fiind imobilizaţi şi duşi la sediul poliţiei pentru audieri.

Cei doi bărbaţi majori au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu