Închide

Primul tur ghidat în Parcul Est, cel mai mare parc dorit în Cluj, organizat de echipa care lucrează la proiectul de amenajare

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - aug. 11, 2022 0 345

Proiectul parcului Est avansează pe hârtie dar și pe teren, spun proiectanții de la Atelier Mass. Împreună cu colegii de la Metapolis și SAH aceștia invită clujenii la un prim tur ghidat de prezentare a proiectului de amenajare a Parcului Est. Turul va începe luni, 15 august, la ora 16:30, de la capătul străzii Lucia Sturdza Bulandra, colț cu Strada General Nicolae Dăscălescu (intrarea în incinta RADP).
„Veți avea ocazia să descoperiți bogăția naturală a zonei dar și provocările sale și soluțiile propuse prin proiect”, a spus arhitectul Mircea Munteanu, de la Metapolis Architects.

Parcul Est, cel mai mare parc dorit în Cluj-Napoca, înseamnă 54 de hectare, peste 5200 de noi arbori plantați, 6,8 hectare de luciu de apă și o investiție de peste 98 de milioane de euro. Studiul de fezabilitate pentru proiect a fost finalizat de Matapolis Arhitects și a fost aprobat la ședința Consiliului Local din 7 iulie.

Proiectul, rezultat în urma unui concurs de soluții, a fost supus dezbaterilor publice în cadrul cărora oficialii Primăriei au anunțat că, probabil, investiția se va implementa etapizat. Chiar s-a avansat ideea ca zona să fie utilizată înainte de terminarea investiției. Societatea civilă din Cluj a cerut limitarea accesului auto în zonă, tocmai pentru împiedicarea depozitării gunoiului în zonă. Primăria a montat respectivele bariere pe teren la finalul lunii iunie. Consilierii locali USR au inițiat, cu sprijinul Primăriei, o campanie de ecologizare a zonei, adunând anul acesta zeci de saci de deșeuri.

Potrivit studiul de fezabilitate, Parcul Est va avea 54 de hectare și presupune o investiție de peste 475 de milioane de lei (peste 96 de milioane de euro). Investiția a fost împărțită în 4 parți (obiective de investiții), fiecare având evidențiate indicatorii de performanță. Termenul de execuție pentru parc este fixat la 24 de luni. Ca să fie realizat parcul, proiectanții arată că este nevoie de exproprierea a peste 19 hectare de terenuri aflate în proprietate privată. În noua zonă verde urmează să se planteze aproape 6000 de arbori noi.

Detalii: Cel mai mare parc al Clujului are nevoie de 96 de milioane de euro pentru a fi creat
sursă foto: Facebook/Proiectul Parcului Est

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare