Închide

Primul pas al PSD Cluj pentru reabilitare și ce spune Lăpușan despre atacul lui Dragnea

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - apr. 21, 2016 0 1045

După multiple discuții și speculații privind negocierile pentru candidații propuși la Consiliul Local, PSD Cluj iese cu o decizie finală. Nu s-a renunțat la parteneriatul cu UNPR – formațiune condusă la Cluj de Ștefan Dimitriu, însă, acesta, având în vedere dosarul penal în care e implicat, nu va intra în forul local. Pe un loc eligibil, din partea UNPR, a fost desemnat un inginer economist de 43 de ani, Tothfalusi Andras. PSD Cluj mai face un pas spre reabilitare, menținând pe locurile eligibile doi dintre oamenii din echipa propusă de Aurelia Cristea. Este vorba despre Corina Croitoru, de 29 de ani, care e profesor de limba și lietratura română la un liceu prestigios din Cluj, precum și asistent dr. asociat în cadrul Facultății de Litere. De asemenea, a mai fost mențint pe un loc eligibil Mihnea Stoica, de 27 de ani, asistent cercetător, omul care a pus bazele Centrului Cultural Olandez din cadrul UBB Cluj.  Pentru a elimina alte reacții negative, Remul Lăpușan a decis ca în cursa pentru Primărie să intre cu o echipă tânără, formată, în proporție de peste 90%, din oameni care nu au mai avut mandate de consilieri locali sau județeni. Așa se face că Lăpușan a renunțat să-l mai nominalizeze pe Dan Canta, unul dintre oamenii cu o vastă experiență în administrația publică locală, despre care s-a speculat că ar fi fost impus conducerii actuale a PSD Cluj. În schimb, pe un loc fruntaș apare actualul purtător de cuvânt al PSD Cluj, Horia Nasra, de 31 de ani, consultant în relații publice.

Ce spune Lăpușan despre „dezamăgirea” de care vorbește Dragnea

Pentru că liderul PSD Liviu Dragnea ar fi declarat – potrivit dcnews.ro – că e dezamăgit de faptul că Remus Lăpușan nu și-a asumat decizia de a o scoate din cursa electorală pe Aurelia Cristea,  el a ținut să precizeze: „Sunt doar speculații de presă. Există un individ care candidează la primărie și care scrie despre mine tot felul de neadevăruri. Nu cred că domnul Dragnea a făcut afirmații de acest gen, mai cu seamă pentru faptul că eu chiar mi-am asumat public decizia de a merge cu un candidat independent în cursa pentru Primărie. Am spus-o public și o mai spun încă o dată: îmi asum 100% această decizie. Sunt președintele organizației județene și am decis împreună cu colegii din conducere, că cea mai bună soluție pentru Primărie este domnul Octavian Buzoianu”, a spus Lăpușan. Din lista de candidați afișată mai jos, pentru Consiliul Local, lipsesc reprezentanții ALDE, care ocupa locurile 3 și 6. PSD mizează că va scoate cel puțin 6 mandate în Consiliul Local.
1.      Morar Dan – economist, 36 de ani;
2.      Nasra Gabriel Horia – consultant comunicare și relații publice,
31 de ani;
3.      Croitoru Corina – profesor, asistent dr. asociat, 29 de ani;
4.      Tothfalusi Andras – inginer și economist, 43 de ani;
5.      Stoica Mihnea – politolog, asistent cercetător – UBB, 27 de ani;
6.      Păcurar Ioan – profesor universitar – USAMV, 55 de ani;
7.      Oniga Gabriel Mihai – antreprenor, 34 de ani;
8.      Ciot Gabriela – conferențiar universitar – UBB, 41 de ani;
9.      Milaș Gabriela – jurist, 26 de ani;
10.  Ionescu Sorin – asistent social, 29 de ani;
11.  Dirija Marcel – profesor universitar – USAMV, 53 de ani;
12.  Danci Alin – jurist, 28 de ani;
13.  Vălean Dragoș – medic, 46 de ani;
14.  Horț Ciprian – inginer, 34 de ani;
15.  Ghiran Delia – inginer, 59 de ani;
16.  Paulukat Simona – economist, 46 de ani;
17.  Iancau Daniel – contabil, 44 de ani;
18.  Mureșan Diana – profesor,  71 de ani;
19.  Blănari Călin – profesor dr. 47 de ani;
20.  Goia Carla – secretară, 48 de ani;
21.  Rus Mircea – economist, 48 de ani;
22.  Borșan Andrei – economist, 26 de ani;
23.  Ilieș Raul – student, 25 de ani;

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare