Închide

Primesc statutul de „cetățean de onoare”. Antrenorul Dan Petrescu și baschetbalistul Ghiță Mureșan, votați în Consiliul Județean

ActualitateSport by Actual de Cluj - dec. 20, 2019 0 196

Consilierii județeni au votat în ședința de ieri propunerea atribuirii statutului de cetățean de onoare, antrenorului echipei clujene de fotabl, CFR, Dan Petrescu, și baschetbalistului Ghiță Mureșan. Executivul Consiliului Județean va programa câte o zi în care fiecăruia dintre cei doi sportiv îi va fi atribuit acest titlu de cetățean de onoare al județului Cluj. „Cel mai probabil la începutul anului viitor vom organzia un cadru festiv pentru fiecare dintre sportivi” – a transmis președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.  „Noi am apreciat activitatea celor doi sportivi,  adevărați ambasadori ai Clujului. Au promovat fair-play-ul, munca susținută și disciplinată și sunt modele pentru tinerii de azi”, a transmis și vicepreședintele Consiliului Județean, Istvan Vakar.

Dan Petrescu  (foto sus) este antrenorul campioanei CFR Cluj. Are două titluri cu CFR în palmares și se luptă pentru al treilea consecutiv. Petrescu este artizanul calificării CFR-ului în 16-imile de finală ale Ligii Europa, unde formația clujeană va juca cu FC Sevilla, din Spania.

Ghiță Mureșan (foto jos) este unul dintre cei mai mari baschetbaliști din istoria României, fiind singurul român care a evoluat în NBA. A făcut parte dintr-o echipă formidabilă a Universității Cluj, în care se mai regăseau Cristescu, Sebastyen sau Rotaru.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare