Închide

Primele spectacole din noua stagiune, la teatrul de păpuși ”Puck” din Cluj-Napoca, sunt programate peste câteva zile

Cultură by Actual de Cluj - sept. 15, 2022 0 149

Primele spectacole din noua stagiune, la teatrul de păpuși ”Puck” din Cluj-Napoca, sunt programate peste câteva zile.

Primul e ”Turnulețul”, ”A tornyocska”, sâmbătă 17 septembrie, iar duminică e programat ”Motanul încălțat”. O trupă de de păpuşari vizitează un grup de copii, aducând păpuşi şi cuburi colorate. După o scurtă prezentare şi iniţiere în regulile jocului, performerii şi copiii încep să construiască turnuleţul, elementul central al povestirii, cântând un cântec pe care copiii îl învaţă în timpul jocului. „Construcţia” finalizată va funcţiona ca paravan, separând spaţiul scenic de spaţiul destinat publicului – așa arată prezentarea primului spectacol din stagiune. Spectacolul va fi susținut în limba maghiară și durează aproximativ 40 de minute. Vârsta minimă recomandată este de doi ani.

Duminică tot la ora 11 este programat pe aceeași scenă spectacolul „Motanul încălțat”, după Charles Perrault, în regia lui Cristian Nedea. ”Povestea clasică este reinterpretată, propunerea regizorului Cristian Nedea respectând rețeta unui love story, dar unul pisicesc prin excelență. Pentru Motanul încălțat, lumea e doar un decor și oamenii sunt doar o figurație necesară. Întreaga relație cu stăpânul este văzută aici ca o simplă unealtă a îndeplinirii destinului pisicesc”, arată instituția de cultură. Spectacolul va fi prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Biletele costă 40 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru preșcolari, elevi și studenți. Spectacolele care au loc de luni până vineri au bilete la prețul unic de 10 lei.

Teatrul de Păpuşi ”Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde
peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al
Teatrului de Păpuşi ”Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri

Nici un comentariu

Scrie un comentariu