Închide

Primele concluzii după numirea lui Adrian Mutu la CFR Cluj

ActualitateSport by Actual de Cluj - feb. 21, 2024 0 238

Adrian Mutu a fost numit antrenor la CFR Cluj în locul italianului Andrea Mandorlini, iar conducerea din Gruia a sperat că aducerea „Briliantului” va contribui la menținerea în lupta pentru câștigarea titlului.

Mutu a debutat cu dreptul pe banca lui CFR Cluj, cu victorii în meciurile cu FC Voluntari și Petrolul Ploiești, însă apoi a pierdut duelul cu fosta sa echipă, Rapid, pe teren propriu. După un debut entuziasmant, Mutu a fost readus cu picioarele pe pământ de eșecul din derby-ul cu Rapid, însă s-a revanșat în Bănie, impunându-se cu 3-1 pe terenul lui FCU Craiova.

În acest moment, CFR Cluj se află la o distanță considerabilă de prima poziție ocupată de FCSB, astfel că șansele la titlu nu sunt deloc grozave. 12.00 este cota CFR-ului la trofeu pe site-urile de pariuri sportive fotbal, în timp ce FCSB, cu o cotă de doar 1.18, ar putea face deja planuri pentru petrecerea de final de sezon.

De la venirea lui Mutu s-au înregistrat însă și schimbări, iar cele mai importante le vei descoperi în următoarele rânduri.

„Briliantul” a schimbat sistemul de joc

Adrian Mutu a considerat că una dintre problemele pe care CFR Cluj le-a avut în mandatul lui Andrea Mandorlini este sistemul de joc. Astfel, a renunțat la sistemul cu trei fundași centrali și a trecut la un 4-3-3. Datorită noului sistem, CFR Cluj și-a propus să practice un joc mai ofensiv. Cu Petrolul și FC Voluntari i-a ieșit, deoarece echipa a dat șase goluri, însă cu Rapid a avut puține ocazii de a marca și s-a lovit de defensiva grupării din Giulești. Totuși, Mutu consideră în continuare că un sistem cu 4 jucători pe linia de fund se potrivește mai bine lotului pe care îl are la dispoziție.

I-a dat o nouă șansă lui Deac

Ajuns la 38 de ani, Ciprian Deac a fost aproape inexistent în mandatul lui Andrea Mandorlini și a intrat mai mult din postura de rezervă, situație cu care nu era obișnuit în perioada petrecută la CFR Cluj. Venirea lui Adrian Mutu i-a schimbat statutul lui Deac, iar acesta a fost titular în toate cele trei meciuri, fiind schimbat o singură dată. Iar Deac a răsplătit din plin încrederea primită din partea lui Mutu. Contra lui FC Voluntari a dat trei pase de gol, iar cu Petrolul a reușit un gol. Deac arată că și la această vârstă înaintată este un jucător pe care CFR Cluj se poate baza, iar venirea lui Mutu i se potrivește la fix.

Lui Mutu nu îi place de Petar Mamic

Petar Mamic a început ca titular la CFR Cluj în meciurile cu FC Voluntari și Petrolul, profitând de accidentarea lui Mario Camora. Totuși, în meciul cu Petrolul a avut mari probleme în defensivă și a fost depășit adesea de Musi, motiv pentru care a și fost scos de pe teren. Evoluția sa slabă l-a determinat pe Mutu să ceară de urgență transferul unui nou fundaș stânga, iar ardelenii l-au adus pe Abeid de la UTA Arad, care avea o înțelegere valabilă din vară inițial. Abeid se va lupta pentru titularizare cu Mario Camora, în timp ce Mamic va avea șanse tot mai mici să evolueze în perioada următoare.

Vedeta El Kaddouri nu a convins încă sub comanda lui Mutu

Omar El Kaddouri a fost transferul iernii la CFR Cluj, având în vedere CV-ul său impresionant, în care se află echipe ca Napoli, Torino, Empoli și PAOK Salonic. Adus din postura de jucător liber de contract, El Kaddouri a primit minute din partea lui Adrian Mutu în toate cele trei partide, însă nu a reușit să convingă. A jucat 13 minute cu FC Voluntari, 27 cu Petrolul și 32 cu Rapid. Se vede că are o tehnică bună, dar până acum nu a avut nicio realizare. Adrian Mutu a afirmat că mizează pe el în continuare, dar că mai are nevoie de timp pentru a-și regăsi ritmul de joc.

Mutu pune accent pe seriozitate

Încă din momentul în care a intrat în vestiarul lui CFR Cluj, Mutu le-a transmis jucătorilor că are nevoie de seriozitate și disciplină. Sunt două elemente cheie pentru el și a afirmat că nu își dorește să vadă jucători delăsători. Din acest motiv, el nu s-a sfiit să-l avertizeze public pe golgheterul Philip Otele, după ce l-a văzut ușor afectat pentru că a ratat un transfer în Turcia.

Sursa foto – peakpx.com

Acest text are caracter PUBLICITAR

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare