Închide

Primarul Șulea are de încasat de la populația din Florești 5 milioane de lei, pentru serviciul de deșeuri. Noul operator anunțat, Asocierea AVE Bihor – RDE Harghita

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iun. 02, 2020 0 976

Un nou operator privat va ridica și va transporta gunoiul menajer de pe teritoriul comunei Florești, a anunțat primarul Horia Șulea. Este vorba despre asocierea AVE Bihor și RDE Harghita.

„După cinci runde de licitații, la patru dintre ele neprezentându-se nimeni, sau ofertele fiind neconforme, în sfârșit, Floreștiul are un nou operator pentru colectarea și transportul deșeurilor. Este vorba de asocierea AVE Bihor și RDE Harghita, care începând de la 1 iunie, este pe teren, zilnic, cu 12 autospeciale, plus autoutilaje speciale care vor ridica containerele pentru deseurile de moloz”, a anunțat Șulea.

Primarul Floreștiului a mai transmis că administrația locală nu a întreprins încă nicio măsură pentru a recupera restanțele uriașe datorate de localnici pentru serviciul de deșeuri, respectiv 5 milioane de lei (sumă care reprezeintă aproape 10% din veniturile la bugetul local).

„Nu am vrut să acționez dur până acum, dar cei de la executări silite vor trimite somații persoanelor care nu au plătit, iar apoi sumele vor fi recuperate. Nu pot accepta ca 10% din bugetul comunei să fie folosit pentru a compensa taxa neplătită. 5 milioane de lei reprezintă un milion de euro, bani cu care putem face multe în comună”, a avertizat Șulea.

Legat de serviciului de colectare a deșeurilor, primarul a spus că plănuiește să atingă țintele stabilite de UE, în privința colectării selective. „Asta înseamnă să punem la dispoziție întreaga infrastructură ncesară. În zona de case colectarea selective este demarată deja și va continua zilele acestea implementarea sa, iar în zona de locuințe colective se fac pași alerți pentru punerea la punct a infrastructurii. Ne vom axa pe infrastructură, organizare și conștientizarea cetățenilor. În două luni operatorul va presta serviciul la cote maxime și se va ajunge la 16 utilaje zilnice, plus cele speciale. Se vor pune la punct 2 puncte de colectare deșeuri rezultate din demolări și amenajări interioare. Floreștenii vor putea depozita gratuit acolo deșeurile mari. Va exista și un serviciu de ridicare contra cost de la punctul gospodăresc. Tehnologia va juca un rol aparte și important în cadrul serviciului. Vorbim de monitorizare și coordonare GPS a utilajelor, de transmisiuni date de la punctele de colectare, de e-gestionare a sesizărilor, de camera video și de fixări foto video a operațiunilor”, a precizat edilul.

Taxa pentru populație nu poate depăși 12 lei pe lună, așa cum prevede caietul de sarcini. Plata se va face în continuare la Primărie, care va deconta apoi operatorului. Persoanele juridice vor avea contracte directe cu Asocierea care a câștigat licitația.
„Regulamentul cadru care va cuprinde toate aceste aspect și multe altele este pe punctul de a fi finalizat, urmând apoi să fie aprobat de Deliberativul local”, a transmis Șulea.

 

Sursa Foto: Facebook/Horia Șulea

Nici un comentariu

Scrie un comentariu