Închide

Primarul Emil Boc avertizează clujenii să încheie contracte pentru colectarea gunoiului cu noul operator

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - ian. 19, 2023 0 491

Cluj-Napoca are o nouă firmă care se va ocupa de ridicarea deșeurilor menajere, de la finalul lunii. Este vorba despre firma Supercom, care a câștigat anul trecut licitația organizată de Asociația Eco Metropolitan. Supercom este operator unic în județul Cluj, câștigând toate licitațiile organizate pe sectoare în Dej, Turda, Câmpia Turzii, Gherla, Huedin, Cluj-Napoca, plus comunele arondate. Primarul Emil Boc a făcut un apel la clujeni să încheie contractele cu noul operator, direcție în care oamenii au reclamat că operatorul de salubritate este prost organizat și că întâmpină dificultăți, mai ales pe zonele de case.

 

„Trecem la nivelul următor în materie de colectare selectivă în Cluj-Napoca. Intră în vigoare noul contract de salubritate în 27 ianuarie, care înseamnă implementarea sistemului «plătești cât arunci». Vei colecta selectiv mai mult, vei plăti mai puțin. Nu colectezi selectiv, vei plăti mai mult, pentru că se merge pe principiul acesta de cântărire. Va fi aplicat în primul rând la case și pe urmă și la blocuri, vom începe treptat implementarea proiectului prin schimbarea actualelor pubele cu unele noi, oferite de noul câștigător al licitației”, a atras atenția primarul Emil Boc la ședința Consiliul Local din 18 ianuarie.

Clujenii pot încă de pe acum să semneze contractul de salubritate cu noul operator, riscând să fie amendați în caz contrar, a mai spus Boc.

„Se încheie noile contracte. Este obligatoriu ca fiecare gospodărie să aibă contract încheiat, pentru că, în caz contrar, sancțiunile sunt draconice. Vor avea amenzi triple. Va fi o perioadă de tranziție de circa o lună de zile, dar apoi vom aplica amenzi celor care nu își încheie contracte de salubritate. Este important ca toată lumea să știe că avem atât drepturi, cât și obligații”, a precizat primarul în cadrul aceleiași ședințe.

Potrivit unei prezentări a Primăriei, prezentată de primarul Emil Boc, contractul de servicii de salubrizare pe raza județului Cluj, respectiv colectare și transport deșeuri municipale și a unor fluxuri speciale de deșeuri, precum și operarea și administrarea spațiilor de transfer, intră în vigoare începând cu 27 ianuarie 2023. Contractele se pot încheia online pe site-ul oficial al companiei, www.supercom.ro.

Supercom va ridica gunoiul în tot județul Cluj în următorii zece ani în județ și va manageria și Centrul de Management a Deșeurilor construit de Consiliul Județean.

sursa foto: https://www.colectaredeseuri.ro/

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu