Închide

Controale la șaormeriile din Cluj-Napoca, în două zile Protecția Consumatorului a dat amenzi de zeci de mii de euro

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 19, 2023 0 210

Controale la șaormeriile din Cluj-Napoca, în două zile Protecția Consumatorului a dat amenzi de zeci de mii de euro.

Protecția Consumatorilor a descins ieri și alaltăieri la șaormeriile din Cluj-Napoca, cu vicepreședintele Autorității Naționale, Sebastian Hotca. Rezultatul după două zile – 12 amenzi de 260.000 de lei, adică peste 50.000 de euro.

Au fost amendați Jasmin Construct SRL ( Doner Kebab), Homs Food SRL ( Franciza Mama Manu), Sattva SRL ( Tokio), Indigo Expres SRL (Indigo) și Ilmiglior Restorante SRL- aceasta din urmă fiind o firmă de catering la care s-a extins controlul ca urmare a identificării acesteia, ca furnizor de produse alimentare la un centru de vârstnici.

Pe lângă cele 12 amenzi, inspectorii de la Protecția Consumatorilor au dat și trei avertismente și au oprit definitiv de la comercializare a produselor alimentare neconforme în valoare de aproximativ 5.500 de lei, adică peste o mie de euro. În plus a fost dispusă oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor la patru operatori economici și închiderea unității pentru o perioada de 6 luni, în cazul unui operator economic pentru abateri repetate. Aceasta din urmă, arată OPC Cluj la cererea actualdecluj.ro, este deocamdată o propunere, urmând ca o decizie să fie luată în termen de cinci zile lucrătoare de către o comisie constituită la nivelul Comisariatului Regional. Instituția a refuzat să precizeze care este acest agent economic care ar urma să fie închis pentru o jumătate de an.

Abaterile identificate de echipele de control au fost folosirea unor vitrine frigorifice și agregate de frig neigienizate și deteriorate, cu praf în exces și rugină, cu capacul desprins din balamale, neputând asigura închiderea ermetică, cu chederele pline cu mucegai, modificarea stării termice a produselor, folosirea, ca materii prime, a unor produse și preparate cu data limită de consum depășită sau fără elemente de identificare -caracterizare, depozitarea produselor direct pe paviment sau pe ambalaje din plastic care prezentau mucegai, utilizarea unor mijloace de tranport neautorizate și respectiv folosirea unor coșuri de reziduuri fara capace, în zona de preparare.

Până azi, arată OPC, patru operatori economici au remediat neconformitățile constatate.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare