Închide

Primăria va construi un skatepark acoperit în Cluj în baza Sportivă Gheorgheni/Obiectivul e prins în buget și în 2024 încep studiile pentru realizarea acestuia

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - ian. 19, 2024 0 156

Proiectul unui skatepark de interior care ar urma să fie utilizat în special în perioada rece a anului este primul pe lista făcute de Primăriei în cazul proiectelor noi care sunt propuse în bugetul pe 2024. Deși UDMR și clujenii au cerut de ani buni construirea în Cluj-Napoca a unui patinoar acoperit, nu este clar de ce Primăria nu a susținut demersul și acum vrea să facă acest skatepark acoperit.

Primarul Emil Boc a făcut un sondaj online pe pagina sa de Facebook dar și a anunțat, într-o emisiune la care participă săptămânal, că în cazul akateparkului acoperit vor începe studiile și proiectarea în 2024 dar și că specialiștii din Primărie spun că el ar trebui să se construiască în cadrul Bazei Sportive din Gheorgheni.

„Am primit propuneri constant în cursul anului trecut și am spus că dacă găsim soluții financiare și teren, în 2024 mă voi ține de cuvânt și începem demersurile. Și mă țin de cuvânt și începem demersurile de construcție a acestui skatepark de indoor. Așa vom da posibilitatea ca și pe perioada asta de iarnă să poți să practici un asemenea sport”, a declarat Primarul Emil Boc în 19 ianuarie, la ZIUA LIVE.

Edilul Clujului a spus că pentru skatepark sunt trei opțiuni de teren.

„Avem trei soluții de teren, vom alege una: în Baza sportivă Gheorgheni, este prima opțiune, în Baza sportivă La terenuri sau în Parcul Detunata. Colegii mei optează, în urma a ceea ce spun și cetățenii, pentru Baza sportivă din Gheorgheni. Deci, vom avea o locație și bani pentru a porni studiile necesare de realizare am pus deja în buget”, a explicat primarul.

În prezent, Cluj-Napoca are două skateparkuri de exterior, în Parcul Rozelor și în Baza sportivă La Terenuri, ambele în cartierul Mănăștur.

Nu este clar de ce Primăria a preferat să facă un astfel de skete park și nu un patinoar acoperit, cerut de clujeni, de specialiști, chiar și de către UDMR de ani buni.

Vezi și:

Activiștii din oraș, după ce o comună din județ și-a construit un patinoar: Clujul merită un patinoar public la prețuri decente

Nici un comentariu

Scrie un comentariu