Închide

Primăria reia programul de acordare de servicii stomatologice gratuite pentru persoanele cu venituri reduse

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - aug. 30, 2021 0 66

Clujenii cu venituri reduse au posibilitatea să beneficieze de tratamente stomatologice gratuite dacă se înscriu în programul multianual derulat de Primăria Cluj-Napoca. Primarul Emil Boc a anunțat pe pagina sa de Facebook că municipalitatea urmează să reia acest program derulat prin Direcția de Asistență Socială printr-un parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”. Suma alocată anul acesta este de 200.000 de lei. Până în prezent în cei trei ani din 2017 de când s-a inițiat acest program au beneficiat de servicii stomatologice gratuite un număr de 343 de persoane, potrivit anunțului făcut de Boc.
Programul multianual denumit „Promovarea sănătății orale prin creșterea accesibilității populației defavorizate la servicii de stomatologie” va fi supus atenției Consiliului Local la ședința din 2 septembrie. Potrivit primarului Emil Boc, programul este unul important pentru comunitatea clujeană deoarece este implementat prin implicarea mediului academic, a societăţii civile și a ONG-urilor, într-un efort colaborativ.
„Primăria Cluj-Napoca, prin Direcția de Asistență Socială și Medicală, continuă astfel programul stomatologic derulat pentru persoanele și familiile cu condiții sociale, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” și Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca. Suma alocată acestui program pentru anul 2021 este de 200.000 lei.
Până acum, în intervalul noiembrie 2017 – decembrie 2020 au fost acordate servicii medicale gratuite în cadrul pachetului de servicii medicale de bază unui număr de 343 persoane”, a anunțat primarul Emil Boc pe pagina sa de Facebook.
El a prezentat și condițiile principale pe care beneficiarii trebuie să le îndeplinească pentru a fi eligibili în cadrul acestui program.
De programul stomatologic vor putea beneficia:
– pensionari ale căror venituri cumulate din pensii și alte drepturi de asigurări sociale nu depășesc 1000 lei;
– persoanele cu dizabilități încadrate în grad de handicap grav și accentuat;
– șomerii care beneficiază de indemnizație de șomaj de până la 700 lei și șomerii neindemnizați aflați în evidențele AJOFM Cluj;
– persoanele fără venituri sau cu venituri reduse, aflate în evidențele DASM, beneficiare de venit minim garantat, alocație pentru susținerea familiei sau masă la cantina de ajutor social, în condițiile legii.
Foto: Arhivă Municipiul Cluj-Napoca

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare