Închide

Se lansează aplicația Cluj Parking. Îți spune unde poți parca în centru

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - mart. 03, 2017 0 12496

Cluj Parking, aplicația Primăriei pentru locurile de parcare din centrul Clujului, este disponibilă pentru toți cei care utilizează dispozitive mobile cu Android și iOS. Estre vorba despre o aplicație pentru mobil care monitorizează locurile de parcare disponibile în cele 6 parcări cu barieră din municipiu.

Primarul Emil Boc a făcut și o demonstrație pe Facebook privind această nouă aplicație care monitorizează șase părcări din centrul orașului: parkingul Moților, parkingul de la Sala Polivalentă, parkingul Leu dar și parcările cu barieră din Piața Unirii, Mihai Vitezu și Piața Cipariu. Numărul total de locuri de parcare care se regăsesc în aplicație este de 1.309.

Pe lângă gradul de ocupare al parcărilor cu barieră, aplicația primăriei arată tendințele din ultimele 5 minute – numărul de mașini care au intrat și numărul de mașini care au ieșit – din cele 6 parcări/parking-uri din zona centrală și semicentrală a municipiului Cluj-Napoca.

Despre aplicație, viceprimarul Dan Tarcea a spus că vor fi incluse și alte zone din oraș mai ales locurile de parcare cu plată de pe arterele din zona centrală. În prezent, potrivit oficialului, primăria lucrează la indentificarea unor soluții ieftine pentru mărirea locurilor de parcare monitorizate on-line.

Ce aplicații apar când IT-ul „întâlnește” traficul: parcarea găsită și plătită de pe smart-phone

Parcările monitorizate prin aplicația Cluj Parking sunt:
• parking Moților (public) – 382 de locuri de parcare
• parcarea din Piața Unirii (publică) – 103 de locuri de locuri de parcare
• parcarea din Piața Mihai Viteazu (publică) – 74 de locuri de parcare
• parcarea din Piața Cipariu (publică) – 100 de locuri de parcare
• parking Sala Polivalentă (public) – 440 de locuri de parcare
• parking Multiplex Leul (privat) – 210 de locuri de parcare

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.