Închide

Primăria îi pune la plată pe organizatorii concertului James Blunt

ActualitateMuzicaTop News by Cosmina Fernoaga - oct. 20, 2014 0 289

Pentru inaugurarea sălii polivalente, primarul Clujului, Emil Boc, s-a înțeles cu liderii organizației TIMAF să-l aducă în concert pe renumitul artist britanic James Blunt. Sala urma să fie utilizată gratuit pentru acest concert, înainte de a fi preluată oficial în administrare de către societatea pe care Primăria a înființat-o în acest scop. Între timp, însă, socoteală Primăriei s-a schimbat, astfel că liderii TIMAF sunt puși la plată. Indiferent dacă vor ieși sau nu pe profit după vânzarea bilietelor, ei vor avea obligația să achite suma de 2.500 de euro, pentru închirierea sălii.

salapolivalenta

Liderul TIMAF, Bogdan Buta, mai speră încă să nu fie pus în situația de a plăti chirie pentru noua sală polivalentă, mai ales că primarul Emil Boc a fost cel care l-a convins să organizeze acest concert de inaugurare. „Știu că sunt discuții pe această temă, dar nu s-a decis ceva oficial, pentru că sala polivalentă n-a fost preluată,încă, în administrare. Noi ne-am înțeles din luna mai ca în cazul nostru să se facă acea unică excepție, pentru a organiza gratuit acest  concert inaugural. Sigur, acum dacă se decide altceva ne conformăm. Nu mai putem da înapoi acum, indiferent de problemele și cheltuielile suplimentare care apar. Concertul se va ține 100%. Biletele se vând foarte bine, nu doar în municipiu ci peste tot în țară, și vom vedea la final dacă vom ieși sau nu cu ceva profit. Acest lucru nici nu mai contează în acest moment”, a subliniat Buta.

Potrivit surselor Actualdecluj.ro, s-a decis deja ca TIMAF să achite un tarif de 2.500 de euro pentru organizarea concertului James Blunt. Mai multe voci din Primărie au apreciat că această organizație  ar câștiga prea mulți bani din concert, în timp ce municipalitatea nu se alege cu absolut nimic. Drept urmare, noua structură de administrare a sălii polivalente se reunește mâine în ședință pentru a analiza  formula juridică în baza căreia organizația TIMAF va putea fi pusă la plata: „Cei de la TIMAF nu contribuie cu absolut nimic. Primăria nu primește nici măcar un procent din vânzarea biletelor. Era normal să li se ceară să plătească măcar o parte din tariful care s-a stabilit pentru închirierea sălii polivalente. 2500 de euro nu e o sumă mare și putem găsi o modalitate de compensare”, a precizat un membru din Consiliul de Administrație. Conform tarifelor stabilite recent de societatea înființată pentru administrarea sălii polivalente, tariful pentru închiriere este de 4000 de euro/zi.

 

 

 

 

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu